Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Acord d’intencions

Ciutat de la Llum i l’Alfàs del Pi s’alien per a fomentar l’activitat audiovisual i turística entorn del festival de cine

05/07/2024
Ciutat de la Llum i l’Alfàs del Pi s’alien per a fomentar l’activitat audiovisual i turística entorn del festival de cine
  • La consellera Nuria Montes i l’alcalde de l’Alfàs del Pi coincidixen a destacar la importància del certamen com a reclam turístic de primer orde per a la província d’Alacant i per a tota la Comunitat Valenciana
  • La 36a edició del Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebra entre el 5 i el 14 de juliol

 

Els estudis de cine de Ciutat de la Llum, propietat de la Generalitat a través de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi han acordat col·laborar per al desenvolupament i el foment de l’activitat audiovisual i turística dins de la programació anual del 36é Festival de Cine de l’Alfàs del Pi, que se celebra del 5 al 14 de juliol.

Esta aliança ha quedat arreplegada en l’acord d’intencions firmat este divendres per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, en representació de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), i l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques.

D’acord amb esta aliança, Ciutat de la Llum i l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi manifesten el seu interés per oferir un entorn i servicis diferenciats que permeten als creadors del món audiovisual desenvolupar tot el seu potencial per a “l’atracció de talent”.

Per a fer-ho, les dos parts es comprometen a fomentar l’intercanvi de coneixement i promoure l’activitat cultural entorn d’este certamen, així com el turisme cinematogràfic a través de l’organització conjunta d’activitats i l’impuls de sinergies emmarcades dins del festival de cine.

D’esta manera, treballaran juntes en l’organització d’un programa divers d’activitats, entre les quals es troba una xarrada i una visita guiada (VIP) de les instal·lacions de Ciutat de la Llum per als professionals del sector assistents al festival. També preveu la participació de Ciutat de la Llum en els grups de treball, taules redones i ponències organitzades pel festival.

Este pacte preveu que Ciutat de la Llum organitze projeccions en una de les seccions del Festival, i òbriga una línia de col·laboració per a convidar productors, directors i actors als diferents esdeveniments del festival.

80 pel·lícules i curtmetratges

La 36a edició del Festival de l’Alfàs premiarà amb el seu mític Far de Plata l’actriu Malena Alterio i els actors Luis Zahera i Vladimir Cruz. L’entrega dels guardons tindrà lloc en la gala inaugural del certamen que se celebrarà demà dissabte 6 de juliol, a les 22:00 hores, en l’auditori de la Casa de Cultura. Al llarg dels seus nou dies de duració, el certamen projectarà més de 80 pel·lícules i curtmetratges.

Cal recordar que Ciutat de la Llum és un complex industrial audiovisual gestionat per la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD). Les seues instal·lacions estan situades a Alacant, i disposen de sis platons, tres edificis de suport a la producció, tallers i magatzems, zones de rodatge exterior i un dels majors tancs d’aigua del món, entre altres instal·lacions.

Els estudis alacantins, a més, disposen d’una infraestructura d’avantguarda i tecnologia punta, tot això en un entorn expressament dissenyat per a donar vida als projectes cinematogràfics més creatius.

La reactivació de Ciutat de la Llum està cridada a ser motor de creació d’ocupació i de generació de riquesa per al conjunt del territori, com ho demostren les xifres arreplegades durant l’últim any, en el qual els 7 rodatges duts a terme en els estudis alacantins han generat un impacte econòmic pròxim als 50 milions d’euros sobre l’economia local i provincial.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes

Consellera Nuria Montes