Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació turística

Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Tecnològic Hoteler impulsen l’‘habitació sostenible’ en un hotel de València

07/07/2024
Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Tecnològic Hoteler impulsen l’‘habitació sostenible’ en un hotel de València
  • El Caro Hotel - palau Marqués de Caro ha sigut seleccionat per a desenvolupar la ‘ITH TechYroom 2.0’
  • Este espai busca incorporar les últimes tecnologies hoteleres, i sorgix de la col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH)

Turisme Comunitat Valenciana ha anunciat l’hotel guanyador per al projecte innovador en l’àmbit de la indústria hotelera: ‘ITH TechYroom 2.0’. Concretament s’ha seleccionat el Caro Hotel - palau Marqués de Caro situat al centre de la ciutat de València.

‘ITH TechYRoom 2.0’ és un projecte impulsat per Turisme Comunitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) amb la coordinació tècnica de l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH), i la col·laboració de Visit València i Hosbec.

Este projecte té com a objectiu principal implementar una nova habitació tecnològica en un establiment hoteler de la ciutat de València estenent el concepte de room més enllà de la unitat d’allotjament tradicional i incloent-hi tecnologies que contribuïsquen a la sostenibilitat i l’eficiència energètica, en alineació amb els objectius de València com a Capital Europea Verda 2024.

A més, s’emmarca en la iniciativa ITH TechYRoom, que busca acostar la tecnologia i proporcionar ferramentes innovadores per a la modernització hotelera, oferint sales d’exposicions reals on es puga experimentar amb les últimes solucions tecnològiques aplicades a diverses àrees d’estos establiments, promovent l’escalabilitat i contribuint a la difusió tecnològica de la destinació.

D’altra banda, els hotels finalistes, d’entre totes les candidatures presentades a esta nova edició, són l’Hotel Dimar (4*) i l’Hotel Vinnci Lys (4*), tots dos hotels de referència de la ciutat de València, que s’incorporaran al projecte com a col·laboradors.

La ‘ITH TechYroom 2.0’ dona continuïtat al treball iniciat en 2023 per Turisme Comunitat Valenciana i ITH amb la instal·lació de la primera habitació tecnològica a l’Hotel RH Corona del Mar a Benidorm, que va inaugurar la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, el mes de febrer passat.

Sobre Turisme Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Invat·tur, manté un conveni de col·laboració amb l’ITH amb la finalitat de millorar la tecnologia aplicada al sector hoteler de la Comunitat Valenciana.

D’esta manera, s’ha posat en marxa ja a Benidorm la TechYRoom, primera habitació d’hotel amb intel·ligència artificial, que fomenta la transformació tecnològica i modernització de les habitacions d’hotel de la Comunitat Valenciana i servix com a model reproduïble per al sector.

L’objectiu d’este projecte, que es coordina a través de l’Invat·tur, és evolucionar la forma en què els hotels incorporen tecnologia a través de la creació d’una sala d’exposicions real en hotels, aprofitant els possibles projectes en procés de reforma, amb la finalitat d’integrar solucions innovadores, útils i assequibles per a cada cas, fomentant l’escalabilitat i promovent la difusió de la tecnologia en tota la regió.

Sobre ITH

ITH és la resposta del sector hoteler als desafiaments que els avanços tecnològics suposen per als empresaris de la indústria turística. Amb més de dènou anys d’història, este centre d’innovació, adscrit a la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), té com a missió promoure l’ús de noves tecnologies i sistemes de gestió que contribuïsquen a millorar la competitivitat, la rendibilitat, la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat de les empreses vinculades a la indústria hotelera i turística.

Galeria d'imatges