Justícia i Interior
Administració de Justícia

Justícia reforça els jutjats de pau d’Altea i Calp per a atendre l’increment de població d’estos municipis en època estival

05/07/2024
  • En els dos jutjats s’ha nomenat un funcionari més del cos d’auxili
  • També s’ha concedit a Calp una subvenció per al servici de mediació gratuïta

 

La Conselleria de Justícia i Interior ha reforçat la plantilla dels jutjats de pau d’Altea i Calp per a atendre l’important increment de població que experimenten estos municipis en època estival.

En els dos jutjats s’ha nomenat un funcionari més del cos d’auxili durant sis mesos, que suposarà una inversió total de 32.344 euros.

Els jutjats de pau són òrgans unipersonals situats en els municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció. Assumixen competències de menor importància tant en l’orde civil com en el penal, i són servits per jutges llecs, és a dir, persones que no pertanyen a la carrera judicial, a diferència de la resta dels òrgans judicials existents a Espanya.

Així mateix, oferixen un servici rellevant en matèria de cooperació judicial en facilitar la comunicació dels altres òrgans judicials amb els ciutadans residents en els municipis on el jutjat de pau té la seua seu.

A més del reforç del jutjat de pau, la Conselleria de Justícia ha concedit al municipi de Calp una subvenció de 15.096 euros per al servici de mediació gratuïta dirigida a la resolució extrajudicial de conflictes que s’ha posat a la disposició de l’Ajuntament. L’objectiu és donar servici als ciutadans que vulguen sotmetre’s gratuïtament a mediació com a mètode alternatiu al judicial per a la resolució de conflictes.