Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Competitivitat turística

Turisme insta l’Ajuntament de Zorita del Maestrazgo a la revitalització i la valoració turística del santuari de la Balma

05/07/2024
Turisme insta l’Ajuntament de Zorita del Maestrazgo a la revitalització i la valoració turística del santuari de la Balma
  • El director general de Turisme visita la comarca dels Ports per a conéixer part dels seus principals atractius turístics
  • A més, presidix a Morella el consell assessor del seu centre de turisme (CdT), on s’ha presentat el balanç de formació del primer semestre de l’any i les propostes de cursos fins a desembre

Turisme Comunitat Valenciana insta l’Ajuntament de Zorita del Maestrazgo al manteniment de les instal·lacions i a valorar el santuari de la Balma com a punt d’atracció turística de la comarca dels Ports.

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha visitat el municipi i el mateix santuari per a conéixer l’estat actual i estudiar les possibilitats de col·laboració entre les dos entitats, per a revitalitzar-lo, així com la posada en marxa de l’hostatgeria.

“L’objectiu és aconseguir el ple rendiment i la millora de les instal·lacions d’este edifici religiós enclavat en un entorn natural inigualable”, ha assenyalat José Manuel Camarero, per a qui “és fonamental aprofitar el potencial d’este recurs turístic i que, a més, permeta augmentar i dinamitzar el flux de visitants cap a les zones de l’interior de Castelló”.

Cal recordar que Turisme Comunitat Valenciana manté un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Zorita del Maestrazgo per a l’explotació turística de l’Hostatgeria del Santuari de la Balma, la mesa de seguiment del qual ha tingut lloc al municipi, amb la presència del director general de Turisme.

Consell Assessor CdT de Morella

Després de la visita a Zorita del Maestrazgo, José Manuel Camarero s’ha desplaçat a Morella per a presidir el Consell Assessor del Centre de Turisme (CdT) del municipi, on s’ha presentat el balanç de la programació del primer semestre de 2024, així com l’avanç dels pròxims cursos fins a desembre.

Quant al balanç, el CdT de Morella ha albergat de gener a juny de 2024 un total de 23 cursos formatius, amb un total de 319 inscripcions i 229 alumnes que han resultat aptes. Es tracta de la xifra d’inscrits més elevada des de la posada en marxa del centre l’any 2021.

El sector de cuina i sala és el que atrau el nombre més gran d’inscripcions (34 %), seguit del de turisme actiu (23 %). A més, les inscripcions d’alumnes procedents de municipis de la comarca dels Ports suposen el 54 % del volum total d’inscripcions a este CdT, i Morella és la destinació que acumula el percentatge més elevat.

De cara al pròxim semestre, juntament amb els cursos de cuina, sala i gestió turística, el CdT de Morella albergarà formació especialitzada en allotjaments turístics; decoració de Nadal per a hotels i cases rurals; cursos de CANVA i de xarxes socials; ciberseguretat per a petites empreses, fins i tot de costura per a hotels i turisme rural, entre altres.

Així mateix, es reforçarà la formació en turisme actiu amb cursos específics d’astroturisme, primers auxilis en empreses de turisme actiu, operadors per a parcs d’aventures, ancoratges per a muntanya i meteorologia aplicada a esta classe de turisme.

Galeria d'imatges