Presidència
Convocatòria 2024

La Generalitat destina 130.000 euros als projectes de les cases regionals a la Comunitat Valenciana

08/07/2024
La Generalitat destina 130.000 euros als projectes de les cases regionals a la Comunitat Valenciana
  • El termini de presentació de sol·licituds comença el 9 de juliol i finalitzarà el pròxim 5 d’agost

La Generalitat ha convocat les subvencions destinades a les cases regionals d’altres comunitats autònomes en la Comunitat, unes ajudes a les quals el Govern Valencià destina 130.000 euros en 2024.

Tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), es finançaran les iniciatives desenvolupades per les cases regionals d’altres comunitats autònomes establides a la Comunitat Valenciana, les seues federacions i confederacions.

A través d’estes subvencions es promouen projectes l’objectiu general dels quals siga el d’organitzar i realitzar iniciatives concretes per al desenvolupament de les activitats pròpies dels centres, el foment de la seua cultura i tradicions, la participació, l’enteniment i la cooperació i la promoció de l’associacionisme, tant en l’àmbit intern com amb altres entitats socials.

Per a fer-ho, es realitzaran conferències, jornades, exposicions o altres activitats similars que potencien el coneixement i manteniment de les arrels cultures d’altres autonomies en la Comunitat, a més de fomentar la participació activa i la integració de la població originària d’altres comunitats autònomes en la cultura valenciana i la llengua pròpia del territori valencià.

Entre les activitats previstes s’inclouen cursos i programes d’informació, orientació i assessorament dirigits a la població originària d’altres autonomies i resident en la Comunitat, en àmbits com el legal, sociolaboral, educatiu, cultural i de participació ciutadana.

Al seu torn, es preveu el desenvolupament de programes de promoció de l’associacionisme i d’activitats d’animació sociocultural, orientats a facilitar a la població originària d’altres comunitats autònomes i resident en la Comunitat, el contacte amb la seua realitat social i territorial, a més d’afavorir el coneixement mutu i la convivència entre les associacions, cases i centres regionals presents en la societat valenciana.

El termini per a presentar les sol·licituds començarà el 9 de juliol i finalitzarà el pròxim 5 d’agost. Es farà exclusivament via telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat.

Més informació en el DOGV.

Galeria d'imatges