Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca

El Consell col·labora amb el Ministeri d’Agricultura en matèria d’estadístiques agrícoles, ramaderes i alimentàries

09/07/2024
  • El conveni aborda l’acció conjunta entre les dos administracions per a l’anàlisi de la situació del sector

El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació en matèria d’estadístiques agràries, ramaderes i alimentàries durant l’any 2024.

L’objecte del conveni, que té caràcter anual, consistix a establir una acció conjunta entre les dos administracions en matèria d’estadística per a la recollida de dades en explotacions agràries, establiments, empreses industrials i mercats de productes agraris, així com la seua gravació i validació en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Esta actualització de la informació estadística agroalimentària, que es tractarà de manera informàtica, permetrà incrementar l’eficiència de les administracions públiques i conéixer la situació estructural i l’evolució conjuntural d’interés per al conjunt d’agents implicats o relacionats amb el sector.

Per mitjà de la firma d’este conveni, la Conselleria d’Agricultura s’encarrega de fer les operacions estadístiques d’interés autonòmic i de traslladar la informació al Ministeri d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Per la seua part, el Ministeri finança amb un total de 124.484,76 euros els treballs per a dur a terme les operacions estadístiques. A més, es compromet a tractar, integrar i difondre estos treballs en les estadístiques nacionals.