Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell i la Universitat d’Alacant impulsen la formació universitària i la qualificació professional per al personal de pisos en hotels

09/07/2024
  • Turisme col·labora amb la UA per a la realització del curs superior en ‘Housekeeping-Gestió de pisos i neteja en allotjaments’

El Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant (UA) per a la realització d’un curs de formació específica per a personal de pisos en hotels durant l’any 2024.

A través d’este acord, Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb la UA amb 20.000 euros per a la realització del curs de formació superior en ‘Housekeeping-Gestió de pisos i neteja en allotjaments’, que s’impartirà en col·laboració amb l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques (IUIT) de la UA.

Este curs s’inserix en el marc de les ensenyances universitàries que impartix la UA i suposa, a l’efecte de crèdits universitaris, un total de 20 crèdits. En concret, tindrà una duració de 200 hores distribuïdes en 40 sessions presencials.

L’objectiu és la formació de persones professionals qualificades en l’àrea de la gestió i la coordinació dels treballs que realitza el personal de neteja i conservació en habitacions, recepció i zones comunes d’hotels, residències i apartaments, així com servicis de llenceria i bugaderia.

El curs està especialment dirigit a persones professionals en actiu que vulguen millorar els seus coneixements en gestió de pisos i pretenguen promocionar internament dins de les seues empreses; persones desocupades amb experiència prèvia en el sector de l’allotjament que busquen millorar els seus coneixements i especialització sobre el tema, i ampliar, amb això, les seues oportunitats laborals, i persones titulades universitàries i persones titulades en Formació Professional que vulguen aconseguir una especialització en este àmbit.

Esta formació s’emmarca en un programa específic orientat al personal de pisos que elabora Turisme Comunitat Valenciana amb suport de representants i agents directament relacionats amb el sector.

L’objectiu d’este programa específic és fomentar una formació de qualitat aportant valor al capital humà que realitza estes funcions, a més de dignificar des del punt de vista professional estos llocs de treball.