Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell col·labora amb la Universitat d’Alacant per a potenciar el producte gastronòmic durant 2024

09/07/2024
  • Turisme Comunitat Valenciana destina 50.000 euros a la UA a través d’un conveni per a impulsar l’excel·lència del turisme gastronòmic i el seu atractiu per al mercat turístic

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant (UA) per a la potenciació, durant 2024, del producte gastronòmic i la seua creativitat i anàlisi científica.

Mitjançant este acord, es fomenta el producte gastronòmic a través d’accions d’investigació, transferència del coneixement, divulgació científica, formació i recopilació de dades i continguts en matèria de gastronomia, i producte turístic gastronòmic de la Comunitat Valenciana.

L’import d’este conveni és de 50.000 euros i té com a finalitat contribuir, dins de la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i la seua marca l’Exquisit Mediterrani, a l’excel·lència del turisme gastronòmic i el seu atractiu per al mercat turístic.

D’esta manera, es duran a terme diferents accions formatives a través de diversos cursos com ara el de ciència aplicada a la pràctica culinària, el d’expert/a en elaboració artesanal de gelats o el de crític/a gastronòmic, a més d’altres accions formatives encaminades a potenciar els productes gastroturístics, així com l’agroturisme, la gastronomia i el desenvolupament sostenible.

També es duran a terme accions d’investigació i creació d’instruments per a la planificació del turisme gastronòmic. En concret, s’impulsa la investigació i el treball de camp per a la implementació territorial del Mapa de la cadena de valor del turisme gastronòmic de la Comunitat Valenciana.

El Centre de Gastronomia del Mediterrani UA (Gasterra) és una estructura organitzativa constituïda per la Universitat d’Alacant per a impulsar i desenvolupar la investigació, la transferència de coneixement i la formació en el sector de la gastronomia.

Cal assenyalar que entre els objectius de Turisme està el foment de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana i el turisme gastronòmic com a estratègia de diferenciació i posicionament turístic, i amb esta finalitat es promou la subscripció d’este conveni amb la Universitat d’Alacant.