Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Segons dades INE

La creació d’empreses a la Comunitat Valenciana el mes de maig aconseguix la xifra més elevada de la història

08/07/2024
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme afirma que “estem veient el resultat del desenvolupament de polítiques eficaces i eficients, que estan aconseguint dinamitzar el nostre teixit empresarial”
  • El nombre d’empreses creades s’incrementa i descendix la xifra d’empreses dissoltes

 

La xifra de constitució d’empreses a la Comunitat Valenciana el mes de maig ha ascendit a 1.354, la millor dada de la sèrie històrica segons dades fetes públiques este dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat “l’excel·lent dada de creació de societats mercantils del mes de maig, el més elevat de la història, que suposa un increment del 5,45 % respecte al mateix mes de l’any anterior”.

“Esta dada ve a reforçar la tendència i és el resultat del desenvolupament de polítiques eficaces i eficients per part del Consell, que estan dinamitzant el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana”, ha destacat Montes.

L’increment mostrat a la Comunitat Valenciana contrasta amb les xifres en el conjunt d’Espanya, amb la creació de 9.652 societats mercantils, la qual cosa representa un descens del 7,3 % respecte al mateix mes de l’any anterior.

Pel que fa a les xifres de dissolució d’empreses, el mes de maig s’han dissolt 107 societats a la Comunitat Valenciana, un 26,2 % menys que en el mateix període de l’any anterior.

Les dades corresponents a l’acumulat gener – maig a  la Comunitat Valenciana xifren la constitució d’empreses en 6.871, la qual cosa representa al seu torn un increment del 7,35 % respecte al mateix període de l’any anterior.

Tendència a l’alça

L’any 2023, el nombre de noves societats a la Comunitat Valenciana va ascendir a 13.417, la qual cosa representa un 11,40 % més que l’any 2022. L’índex de creació d’empreses va superar la mitjana nacional l’increment de la qual es va situar en un 8,31 % en 2023.

Així mateix, les dades de dissolució de societats confirmen la tendència amb un descens de tancaments un 15,53 % menor que l’any 2022, molt per damunt de la mitjana nacional que xifra el seu descens de dissolucions en un 5,6 %.  

És a dir, l’any 2023 a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat el nombre d’empreses creades i ha descendit el nombre d’empreses dissoltes, amb el resultat d’una taxa vegetativa (saldo entre empreses creades i dissoltes) d’11.578 empreses en 2023, un 19 % més que en 2022.