Justícia i Interior

El Consell i l’Ajuntament de Vilamarxant promouen la realització de cursos per a certificar persones expertes en l’ús de pólvora

09/07/2024
  • La formació està dirigida a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos d’una inadequada utilització d’artificis pirotècnics

El Consell ha subscrit un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia i Interior i l’Ajuntament de Vilamarxant per a l’organització de cursos de formació perquè consumidors i consumidores siguen reconeguts com a persones expertes (CRE) en l’ús d’articles pirotècnics. La vigència del conveni serà de quatre anys.

La formació va dirigida i orientada a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos que es poden derivar d’una inadequada utilització dels productes pirotècnics i, fonamentalment, a la prevenció, articulació i divulgació dels protocols d’actuació en cas d’accident durant la celebració de les seues festivitats religioses, culturals o tradicionals.

La Conselleria de Justícia i Interior és l’encarregada de desenvolupar les funcions de control i supervisió sobre el temari, exàmens, assistència de l’alumnat als cursos i qualsevol altra qüestió que considere necessària per a l’aplicació correcta de la normativa vigent sobre la matèria. A més, s’encarregarà de l’expedició del certificat acreditatiu de la formació rebuda.