Sanitat

Fisabio, la UPV, l’UJI i la UMH obrin el termini per a sol·licitar les ajudes del programa UniSalut per a impulsar projectes d’investigació

09/07/2024
  • El termini de sol·licitud està obert fins al pròxim 26 de juliol a les 14:00 hores i les bases estan disponibles en la web d’UniSalut
  • L’objectiu és generar sinergies entre els investigadors i professionals d’estes entitats per a potenciar projectes d’investigació i innovació

 

La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) de la Conselleria de Sanitat, la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) han obert el termini per a la sol·licitud d’ajudes de l’edició del programa col·laboratiu UniSalut.

Este programa compta amb una convocatòria d’ajudes per al foment d’‘Accions preparatòries’ i per al suport en el desenvolupament de ‘Projectes d’innovació’. En concret, el termini de presentació de sol·licituds per a les dos modalitats d’ajudes estarà obert fins al pròxim 26 de juliol de 2024 a les 14:00 hores.

La convocatòria d’ajudes d’UniSalut preveu els subprogrames següents: POLISABIO (Programa de col·laboració UPV - Fisabio), per al qual es destinaran 140.000 euros; UJISABIO (Programa de col·laboració UJI - Fisabio), dotat d’una quantia de 70.000 euros en ajudes i ILISABIO (Programa de col·laboració UMH - Fisabio), que serà finançat amb 50.000 euros.

L’objectiu d’UniSalut és generar sinergies entre el personal investigador i professionals de les quatre entitats per a crear projectes d’investigació i innovació cientificotècnics orientats cap a temes innovadors, amb atractiu per a aconseguir inversió pública i privada de convocatòries nacionals i internacionals d’interés.

El personal participant ha d’estar vinculat a la UPV, a l’UJI, a la UMH i a centres sanitaris adscrits i conveniats a Fisabio. La sol·licitud s’ha de presentar a través del Portal de Convocatòries de Fundanet de Fisabio, al qual s’accedix a través de la web d’UniSalut, i cal triar el subprograma en el qual es vol participar.

En la web d’UniSalut el personal investigador de les quatre entitats pot presentar ininterrompudament les seues idees per a la busca de possibles socis i pot consultar una llista en la qual estan arreplegades totes les idees publicades fins al moment i el perfil del soci requerit per a la col·laboració.

Encara que esta és la III edició del programa UniSalut, els tres subprogrames que conjumina porten en marxa des de fa més temps. Concretament, POLISABIO des de 2017, UJISABIO des de 2019 i ILISABIO des de 2021.