Presidència

La Generalitat i la Universitat de València impulsen la col·laboració en accions de promoció i estudi en matèria de dret autonòmic valencià

09/07/2024
  • La Generalitat destina 10.000 euros a finançar les actuacions previstes en 2024

El Consell ha aprovat el conveni entre la Generalitat i la Universitat de València per a col·laborar a través de la Càtedra de Dret Autonòmic Valencià per a realitzar accions de promoció i estudi en dret autonòmic valencià, col·laboració a la qual la Generalitat destina 10.000 euros per a finançar les actuacions previstes en 2024.

Les activitats que es desenvoluparan mitjançant este conveni tindran com a finalitat una anàlisi jurídica i política des de l’època de la preautonomia fins ara en la matèria de dret autonòmic valencià.

Esta càtedra, impulsada per la Fundació Professor Manuel Broseta, es crea en 2002 per a dedicar-se a l’estudi del dret autonòmic i de la història política valenciana recent. Representa un fòrum d’anàlisi de les institucions d’autogovern de la Comunitat Valenciana i del seu dret des de les diferents perspectives científiques, amb enfocament especial al dret comparat dins de l’Estat espanyol i de la Unió Europea.