Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació

El conseller d’Educació presidix el Consell Valencià d’Universitats i Formació Superior

09/07/2024
El conseller d’Educació presidix el Consell Valencià d’Universitats i Formació Superior
  • En la reunió s’ha traslladat que el pròxim curs la Comunitat Valenciana tindrà tres graus, 27 màsters i sis doctorats nous  

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, acompanyat de la secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, ha presidit la reunió telemàtica del Consell Valencià d’Universitats i Formació Superior.

Entre els diferents punts tractats s’ha informat este òrgan que durant el curs 2024-2025 s’implantaran noves titulacions en la Comunitat Valenciana. En concret es comptarà amb tres graus, 27 màsters i sis doctorats nous que es podran cursar en la Universitat de València-Estudi General (UV); la Universitat Politècnica de València (UPV); la Universitat d’Alacant (UA); la Universitat Internacional de València; la Universitat Europea de València, i la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV).

En la trobada d’este dimarts s’ha informat sobre les Proves d’Accés a la Universitat que han transcorregut sense incidències. S’ha informat també sobre algunes novetats d’estes proves per a 2025, ja que els exàmens s’adequaran al regulat en el nou Reial decret 534/2024 d’accés i admissió publicat en el BOE el 12 de juny, amb més disseny competencial en les seues preguntes, amb una única proposta d’examen.

Així mateix, s’ha tractat altres temes com les beques Manuela Solís per als estudiants de rendes molt baixes dotades amb 22 milions d’euros, el major pressupost destinat a beques universitàries de tota la història de la Generalitat per a rendes baixes. A més, s’ha informat sobre les noves beques GV-Talent i els premis excel·lència acadèmica d’estudis de graus universitaris i artístics superiors dels cursos 2021-2022 i 2022-2023 que no van ser convocats.

Finalment, s’ha traslladat el nomenament de Carmen Quiles com a secretària titular del Consell Valencià d’Universitats i Formació Superior a proposta de la Direcció General d’Universitats.

Galeria d'imatges