Presidència

Castelló se suma a la Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana

09/07/2024
Castelló se suma a la Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana
  • El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, afirma que la ciutat “és un clar exemple de com avançar i innovar en polítiques de transparència i participació ciutadana”
  • La nova Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana és un espai impulsor de projectes relacionats amb la participació i la transparència en col·laboració amb les entitats locals valencianes

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i el regidor de Participació, Modernització i Transparència, Paco Cabañero, en la qual han anunciat que la ciutat s’unirà a la Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana, una xarxa de la qual ja formen part altres ajuntaments com el de València o Alacant.

En concloure la reunió, les dos administracions han expressat la seua voluntat de continuar col·laborant i impulsant accions conjuntes en benefici de la ciutadania.

José Tárrega ha afirmat en la seua visita que Castelló “és un clar exemple de com avançar i innovar en polítiques de transparència i participació ciutadana”, a la qual cosa ha afegit que “l’Ajuntament de Castelló de la Plana és un referent, ja que ha passat d’un 33 % en 2023 a un 83 % en transparència en 2024, i ha obtingut així el prestigiós reconeixement de Transparència InfoParticipa que premia la seua promoció en la gestió pública i la participació ciutadana”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha assenyalat que “la participació ciutadana és i serà sempre un dels principals pilars d’este govern. És essencial que els ciutadans tinguen veu i participen de la gestió municipal per a posar a la seua disposició una ferramenta que resol els seus problemes. I això només s’aconseguix xafant el carrer i recuperant, com ja hem fet, el quòrum en tots els fòrums de participació on abans els veïns no acudien per cansament amb l’anterior govern. Formar part d’esta plataforma també ens permetrà continuar millorant els nostres índexs de transparència, on en un any hem avançat molt”.

Reunió amb les federacions veïnals

En la seua visita a Castelló, el director general de Transparència i Participació també ha mantingut una trobada amb tècnics municipals de l’àrea de Participació Ciutadana, Modernització i Transparència, amb els qui ha abordat els beneficis que proporciona la Xarxa de Governança Local.

De la mateixa manera, ha mantingut una reunió amb representants de les federacions veïnals de la capital de la Plana, on, junt amb el regidor d’àrea, Paco Cabañero, han exposat les diferents formes de col·laboració amb l’Administració local, i les vies participatives que els permeten ser part activa de la gestió municipal.

Després de la trobada, José Tárrega ha animat la resta de municipis valencians a adherir-se a la nova xarxa i ha recordat la pròxima creació d’una escola de bones pràctiques en participació i transparència dirigida a les entitats municipals en el si de la Xarxa, “amb l’objectiu de continuar innovant en accions que impliquen els ciutadans i les ciutadanes”.

La nova Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana es va reunir el mes de juny passat a Almassora, i ha marcat una nova etapa en la qual pretén convertir-se en un espai impulsor de projectes relacionats amb la participació i la transparència, en col·laboració amb les entitats locals valencianes.

Actualment, 55 municipis valencians formen part de la Xarxa de Governança Local de la Comunitat Valenciana, que disposa d’una nova ‘carta d’adhesió’ a la xarxa municipal de la Generalitat, reforçant els criteris en matèria de transparència.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Director general de Transparència i Participació, José Tárrega