Presidència

El DOGV renova la seua pàgina web per a facilitar l’accessibilitat als ciutadans des de tots els dispositius

10/07/2024
  • L’actualització inclou, com a novetat, una nova doble versió independent i simultània en castellà i valencià
  • El DOGV publica hui el Decret llei de simplificació administrativa de la Generalitat

 

La Generalitat ha actualitzat la pàgina web del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) per a facilitar l’accessibilitat a tots els ciutadans i des de tots els dispositius i introduir millores en les capacitats de busca de normativa.

Una de les principals novetats és la substitució del format tradicional, a dos columnes, per una doble versió independent i simultània (en castellà i valencià) que permetrà augmentar l’actual grandària de lletra dels textos i millorarà la llegibilitat i comprensió del text.

Així mateix, els usuaris amb visió reduïda podran utilitzar amb més comoditat el lector automàtic per a escoltar el text. Els lectors automàtics tenen problemes de reconeixement dels textos amb la doble columna actual, ja que, a vegades, confon els dos idiomes en estar en la mateixa línia.

L’actualització de la web oferirà també més versatilitat i eficàcia gràcies a la nova composició que, com que té més espai, permetrà publicar els URL en la mateixa línia, sense el risc que queden tallades i deixen de funcionar. El mateix ocorre amb la informació que s’inclou en taules i quadres, ja que a causa de la grandària de la caixa de composició a doble columna és impossible la seua inclusió, problema que quedarà resolt amb la renovació del format.

A més, es desenvolupa una nova aplicació per a la gestió del funcionament del DOGV, incloent-hi noves funcionalitats que permetrà editar-lo diàriament de manera més àgil, segura i eficient, reduint els terminis de publicació.

La nova versió del DOGV publica hui el Decret llei de simplificació administrativa de la Generalitat, que va ser aprovat en el Ple del Consell d’ahir, 9 de juliol.

Este nou format és més sostenible, ja que reduirà en un 50 % el cost d’impressió de qualsevol document del DOGV perquè l’usuari només imprimirà l’idioma que trie. A més, suposarà un estalvi en els costos de producció en eliminar la compra dels costosos programes de maquetació que en l’actualitat s’empren per a l’edició del DOGV que se substituiran per un programa de composició propietat de la Generalitat. El desenvolupament informàtic ha sigut fet per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicacions de la Generalitat.

En 2023 el DOGV va publicar 26.068 documents, incloent-hi versions en castellà i valencià, amb una mitjana de 2.172 documents al mes, i es van editar 74.526 pàgines, la qual cosa suposa una mitjana de 6.211 pàgines al mes.