Sanitat

La Conselleria de Sanitat invertirà més de 2,3 milions d’euros en el nou equipament radiològic de l’Hospital de Dénia

10/07/2024
La Conselleria de Sanitat invertirà més de 2,3 milions d’euros en el nou equipament radiològic de l’Hospital de Dénia
  • S’adquiriran dos TAC, una ressonància magnètica, un densitòmetre i un ortopantomògraf
  • La nova tecnologia permetrà fer estudis amb més precisió i rapidesa i menys radiació, amb la consegüent millora en el diagnòstic

La Conselleria de Sanitat ha licitat la renovació dels equips d’alta tecnologia en l’àrea de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital de Dénia. La inversió, que aconseguix un import de més de 2,3 milions d’euros, permetrà l’adquisició de dos equips de tomografia axial informatitzada (TAC), un de ressonància magnètica (RM), un densitòmetre, un ortopantomògraf i una altra tecnologia per a realitzar proves de radiologia convencional.

La nova ressonància permetrà obtindre imatges més precises i detallades dels òrgans i teixits del cos, a través de camps magnètics i ones de ràdio. També incorporarà novetats tecnològiques en el postprocés. En l’actualitat, el centre denier disposa d’una RM, que se sumarà a la nova i permetrà duplicar el nombre d’exploracions. L’àrea disposa d’una zona que, després que s’adeqüe, servirà per a albergar la nova ressonància.

Els dos equips de TAC d’última generació proporcionaran imatges de més resolució per a poder fer estudis complexos i el densitòmetre, gràcies a la tecnologia de doble energia, realitzarà mesuraments d’alta precisió de la densitat mineral òssia, la qual cosa millorarà el diagnòstic i seguiment de patologies com l’osteopènia o l’osteoporosi. Finalment, l’ortopantomògraf digital oferirà imatges panoràmiques de la cavitat bucodental amb més qualitat.

L’adquisició del nou equipament radiològic reduirà l’exposició a la radiació i millorarà la qualitat de les imatges, per la qual cosa s’obtindran diagnòstics i estudis més precisos, complexos i ràpids.

En 2023 l’àrea de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital de Dénia va fer més de 160.000 exploracions. El volum més gran es va registrar en l’apartat de radiologia convencional, amb més de 90.000 proves; seguit de les tomografies axials informatitzades (22.600); les ecografies (21.000); les ressonàncies magnètiques (15.000); les mamografies (3.000), i la radiologia intervencionista (2.500).

Radiologia intervencionista

L’intervencionisme utilitza tècniques d’imatge, com els raigs X, la tomografia axial informatitzada (TAC) o la ressonància magnètica (RM), per a dur a terme procediments mínimament invasius.

La radiologia intervencionista permet dur a terme tant els procediments diagnòstics com l’abordatge de patologies. En este últim camp facilita el tractament d’afeccions vasculars -l’ateroesclerosi, els aneurismes o les varius-; de l’aparell digestiu, l’urinari o del sistema musculoesquelètic. A través d’estos procediments es poden realitzar biòpsies, col·locar stents arterials o abordar determinades neoplàsies.

Generalment els procediments de l’intervencionisme radiològic són menys invasius que la cirurgia tradicional, la qual cosa reduïx el dolor i el temps de recuperació del pacient enfront de la cirurgia tradicional.

Galeria d'imatges