Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

La trobada musical Off Certamen reunirà més de 500 músics per a una celebració centrada en les bandes juvenils

10/07/2024
La trobada musical Off Certamen reunirà més de 500 músics per a una celebració centrada en les bandes juvenils
  • L’Off Certamen està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la 136a edició del Certamen de Bandes de Música Ciutat de València
  • Se celebra a València diumenge que ve 14 de juliol amb cinc bandes juvenils, una fanfàrria de metalls i 100 percussionistes

 

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) reunirà a València, diumenge que ve 14 de juliol, més de 500 músics en la trobada musical Off Certamen per a visibilitzar el potencial de les bandes juvenils de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

En paral·lel al 136 Certamen de Bandes de Música Ciutat de València, l’Off Certamen és una proposta musical oberta al públic que tindrà lloc en el Teatre Principal, en la plaça de l’Ajuntament i en el trajecte entre els dos edificis de la capital valenciana.

Off Certamen comptarà amb la participació de cinc bandes juvenils: Ateneu Musical Schola Cantorum, de la Vall d’Uixó; Banda Simfònica Unió Musical de Llíria; Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol; Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i la Sociedad Musical La Artística de Buñol.

El primer acte programat és la interpretació de la Fanfarria valenciana, d’Andrés Valero, una obra composta per a quintet de metalls per encàrrec de l’IVC, des de la façana del Teatre Principal de València.

A continuació, en l’interior del Teatre Principal, les cinc bandes juvenils interpretaran conjuntament el pasdoble Xàbia, de Salvador Salvá.

Després, per a tancar el primer acte de l’Off Certamen, tindrà lloc la interpretació de l’himne de la Comunitat Valenciana, compost pel mestre José Serrano, per la cantant valenciana Melani García, guanyadora de la quarta temporada de La Voz Kids i representant de Televisió Espanyola en el Festival d’Eurovisió Júnior 2019.

La segona part de l’activitat se celebrarà en la plaça de l’Ajuntament a les 13:30 hores, amb la interpretació del pasdoble Valencia, de José Padilla, a càrrec de les cinc bandes juvenils formades enfront de l’Ajuntament i dirigides pel director musical de l’esdeveniment, Andrés Valero.

Per a concloure l’Off Certamen, 100 percussionistes interpretaran la Mascletà simfònica, de Joan Cerveró, en la plaça de l’Ajuntament, una peça que recrea el desenvolupament i l’estructura d’una mascletà amb tota la potència dels instruments de percussió, en un ‘caos controlat’ sense fum ni foc.

Galeria d'imatges