Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Agricultura

Agricultura estudia un projecte de regadiu a Tàrbena que impulsarà el seu sector agrícola

10/07/2024
Agricultura estudia un projecte de regadiu a Tàrbena que impulsarà el seu sector agrícola
  • El conseller José Luis Aguirre es reunix amb l’alcalde i visita parcel·les agrícoles afectades per l’incendi

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha anunciat que la Conselleria estudia el desenvolupament d’un projecte bàsic per a la instal·lació d’un sistema de regadiu a Tàrbena que impulsarà el seu sector agrícola.

Així ho ha transmés José Luis Aguirre a l’alcalde de la localitat, Francisco Javier Molines, amb qui s’ha reunit en una visita al municipi, en la qual ha comprovat els efectes produïts per l’incendi, que va afectar diverses parcel·les agrícoles.

Aguirre ha indicat que la Conselleria donarà suport als agricultors de Tàrbena en este projecte, que ja es troba redactat, però cal que els agricultors es constituïsquen com a comunitat de regants i que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer els done la concessió d’aigües.

A més, el conseller ha assenyalat que els agricultors de Tàrbena també s’han vist perjudicats per la sequera i per la Xylella fastidiosa, i que un sistema de regadiu modern, racional i basat en energies renovables ampliaria les possibilitats dels cultius de la zona.

Davant la presència de fauna silvestre en la zona, com l’arruí, que també danya els cultius, José Luis Aguirre ha plantejat als agricultors la possibilitat d’acollir-se a l’orde d’ajudes a explotacions agràries per a previndre els danys causats per la fauna cinegètica, que està elaborant la Conselleria.

Així mateix, Aguirre ha comunicat que la Conselleria estudiarà mesures per a posar valor o recuperar les parcel·les danyades pel foc que es va produir el mes d’abril i que va afectar 543 hectàrees.

 

Galeria d'imatges