Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

El Centre del Carme clausura la 12a edició del València International Performance Academy & Festival (VIPA) de piano amb un recital dels guanyadors

10/07/2024
El Centre del Carme clausura la 12a edició del València International Performance Academy & Festival (VIPA) de piano amb un recital dels guanyadors
  • El festival, organitzat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i VIPA, celebra este dimecres, 10 de juliol, la gala de clausura
  • Els guanyadors del VIPA International Piano Competition 2024 tanquen el cicle de concerts amb un recital en el claustre gòtic

 

El Centre del Carme de València acull la nit d’este dimecres, 10 de juliol, la gala de clausura de la 12a edició del València International Performance Academy & Festival (VIPA), que arranca a les 22:00 hores amb un recital a càrrec dels guanyadors de VIPA International Piano Competition 2024.

El claustre gòtic del Centre del Carme de València ha sigut l’escenari a l’aire lliure de set vetlades pianístiques per on han passat jóvens talents musicals vinguts de les escoles més prestigioses del món, com la Yale School of Music, la National Taiwan Normal University o el Conservatori José Iturbi de València.

En l’apartat de piano celebrat en el Centre del Carme han participat 58 alumnes nacionals i d’altres països, en els quals hi ha els Estats Units, el Canadà, Mèxic, la Xina, Taiwan, Alemanya o Nova Zelanda. La major part de l’alumnat és d’estudis superiors de música i postgrau, però també hi ha xiquets i xiquetes de talent especial de menys de 13 anys.

“El millor VIPA de la història”

El director-gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), Nicolás Bugeda, ha destacat “l’èxit d’esta edició per la qualitat interpretativa d’estes jóvens promeses” i ha reiterat “el compromís del CMCV amb la promoció i difusió del treball dels nous creadors, denominador comú del sector públic instrumental de la Vicepresidència Primera”.

Així mateix, ha agraït al VIPA “triar un any més el Centre del Carme per a celebrar un certamen musical internacional de gran qualitat que projecta la imatge del Consorci de Museus a tot el món”.

Per la seua part, el director artístic del VIPA, Carlos Amat, s’ha mostrat molt satisfet amb esta edició que “ha sigut la de més qualitat interpretativa fins hui i de més afluència de públic, fins i tot en la nit de la semifinal de futbol”.

Guanyadors del VIPA International Piano Competition

La 12a edició de València International Performance Academy & Festival (VIPA) gira entorn del piano i la composició. En l’especialitat de piano els guanyadors són els següents:

En la categoria de jóvens fins a 13 anys, el jove Marcus Huang, dels Estats Units, ha obtingut el primer premi amb una interpretació de l’obra Sonata en re major (1r moviment) de W.A.Mozart, i Suggestió Diabòlica, de S. Prokófiev.

En la categoria de jóvens fins a 17 anys, els dos guardonats són Chian Shin Wu, de Taiwan, amb Alborada, de M. Ravel, i Tavi Lin, de Taiwan, amb la Sonata número 4, d’A. Skriabin.

En la categoria de jóvens a partir de 18 anys, els guanyadors han sigut Christy Wu, de la Xina, amb La Valse, de M. Ravel i Yanfeng Bai, de la Xina, amb el Preludi i fuga BWB 543 en la menor, de Bach/Liszt i els Estudis Op.8, números 1,2,3,4 i 12, d’A. Skriabin.

El VIPA, que combina classes magistrals a càrrec de destacats professionals amb nombroses actuacions, continua fins al 19 de juliol amb la modalitat de composició en l’Ateneu Musical del port de València.

Galeria d'imatges