Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Davant la turismofòbia

Nuria Montes apel·la a l’hospitalitat i la convivència com a actituds per a ‘presidir’ el turisme

10/07/2024
Nuria Montes apel·la a l’hospitalitat i la convivència com a actituds per a ‘presidir’ el turisme
  • La consellera de Turisme incidix en el fet que “a la Comunitat Valenciana no hi ha un problema de turismofòbia, ni pressió turística insostenible”
  • La responsable de la política turística del Consell es reunix amb els responsables de Destinia, una de les principals agències de viatge nacionals

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha apel·lat a “l’hospitalitat i la convivència com a actituds per a presidir la indústria turística”, que en el cas de la Comunitat Valenciana “aporta el 16 % a l’economia autonòmica”.

Nuria Montes ha mostrat la seua disconformitat amb tots els que intenten transmetre el missatge de turismofòbia i d’odi als turistes, perquè “no podem prescindir de l’activitat turística, igual que no podem prescindir d’altres activitats”, ha recalcat.

Així s’ha pronunciat a Madrid la responsable de la política turística del Consell, després d’haver mantingut una reunió amb els dirigents de Destinia, una de les principals agències de viatge nacionals que opera en Internet, i en la qual col·labora Turisme Comunitat Valenciana. L’objectiu d’esta trobada s’ha centrat en la preocupació per la creixent tendència de brots de turismofòbia i el seu efecte negatiu en determinades destinacions espanyoles.

Contra el turisme massiu, la consellera ha assenyalat que este tipus de protestes són “manifestacions absolutament interessades i orientades de tipus polític”; i ha recordat que “la Comunitat Valenciana sempre ha sigut un territori caracteritzat per la seua convivència pacífica entre turistes i residents”.

Així mateix, Montes ha tornat a incidir en la idea que “a la Comunitat no hi ha un problema de turismofòbia”, i ha posat l’accent en el fet “no hi ha una pressió turística insostenible o insuportable, i que les coses s’estan fent bé”.

De fet, ha remarcat que la Generalitat està treballant en la modificació de la normativa de vivendes turístiques, preparant una bateria de mesures que contribuïsquen, sobretot, a millorar la seua regulació, per a contribuir així a la lluita contra l’economia submergida i controlar el moviment de la turismofòbia.

Entre els principals pilars en els quals s’assentarà esta nova normativa, que es preveu llançar per a l’inici de la seua tramitació este estiu, es troba l’increment de les sancions als infractors i el reforç de les competències dels ajuntaments, perquè puguen decidir la imposició de límits sobre la base d’estudis de càrrega o capacitat màxima.

Sobre Destinia

Destinia compta amb més de 150 proveïdors que posen a la disposició del client més de 230.000 hotels per tot el món, i un ampli catàleg de productes. Donada la seua importància, esta agència de viatges en línia forma part de les agències d’operadors turístics en les quals col·labora Turisme Comunitat Valenciana a través de la campanya de màrqueting en línia nacional i internacional.

De fet, a través de l’última campanya, vigent de juliol de 2023 a maig de 2024, la Generalitat va destinar prop de 26.000 euros a Destinia, per a accions dirigides a promocionar la Comunitat Valenciana, amb especial incidència en el mercat francés. Com a resultat, es van obtindre un total de 25.686 reserves cap a la Comunitat Valenciana a través d’esta plataforma, amb més de 10,8 milions d’impressions obtingudes.

Galeria d'imatges