Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Reunió a Madrid

La Generalitat analitza amb Aena l’ampliació de l’aeroport d’Alacant-Elx sense renunciar a la segona pista a mitjà termini

10/07/2024
La Generalitat analitza amb Aena l’ampliació de l’aeroport d’Alacant-Elx sense renunciar a la segona pista a mitjà termini
  • Les conselleres Nuria Montes i Salomé Pradas reclamen que el Govern aborde la connexió ferroviària amb la infraestructura per a poder complir la normativa europea

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, han analitzat amb Aena l’ampliació de l’aeroport d’Alacant-Elx i han traslladat als seus responsables que la Generalitat no renuncia al fet que es construïsca una segona pista a mitjà termini.

Així s’han pronunciat les dos dirigents després de la reunió que han mantingut amb la cúpula d’Aena a Madrid i el president de la companyia, Maurici Lucena. En la trobada s’ha traslladat el full de ruta a curt termini per a millorar la capacitat de l’aeroport d’Alacant i de les terminals, així com el projecte previst per a la infraestructura de València.

Nuria Montes ha indicat que, esta reunió de continuïtat, “ens ha servit per a tindre informació puntual sobre com va el procediment per a l’ampliació de la terminal de l’edifici aeroportuari d’Alacant, concretament de la zona de pista per a poder superar el nombre actual de passatgers”, al mateix temps que “hem comentat l’avanç en el projecte de modificació o ampliació de l’aeroport de València, que està agafant velocitat de creuer i es durà a terme uns sis mesos més tard que l’anterior”.

A més, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha volgut destacar que “una de les qüestions sobre les quals també hem debatut és sobre la normativa que acaba d’aprovar la Unió Europea i que obliga a tots els aeroports amb capacitat de més de 12 milions de passatgers a disposar de connexió ferroviària que els connecte amb la xarxa transeuropea”. En este sentit, ha recordat que l’aeroport d’Alacant “és l’únic que incomplix en la seua categoria, per la qual cosa obligatòriament ha de posar-se en marxa esta connexió en els pròxims anys”.

Per la seua part, Salomé Pradas ha destacat “que és vital que s’aborden com més prompte millor les dos ampliacions previstes per Aena” i licitar en el curt termini els estudis per a les ampliacions de les dos terminals. L’objectiu és que abans de 2027 tot el tràmit administratiu estiga tancat per a dur a terme les primeres obres d’ampliació en el pròxim pla d’inversions (DORA) que comprén el període 2027-2031.

Per a la titular d’Infraestructures “el vital és que en el curt termini es puguen dur a terme obres perquè els dos aeroports no arriben a saturar-se”. En este sentit, ha insistit en la necessitat que es pose fi “a l’anomalia de l’aeroport d’Alacant-Elx” i que s’aborde la connexió ferroviària amb la infraestructura.

Galeria d'imatges