Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Vivenda

La Vicepresidència Segona presenta el Pla Viu davant d’alcaldes, regidors i tècnics de vivenda de la Plana Baixa, l’Alt Palància i l’Alt Millars

11/07/2024
La Vicepresidència Segona presenta el Pla Viu davant d’alcaldes, regidors i tècnics de vivenda de la Plana Baixa, l’Alt Palància i l’Alt Millars
  • Els directors generals de l’EVha i d’Habitatge expliquen les principals línies d’este programa impulsat per la Generalitat per a construir vivenda assequible
  • La Vicepresidència Segona organitza jornades informatives juntament amb l’FVMP

​​​​​​

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha presentat a alcaldes, regidors i tècnics de vivenda de les comarques de la Plana Baixa, l’Alt Palància i l’Alt Millars el Pla Viu. Un programa impulsat per la Generalitat que pretén construir 10.000 vivendes de protecció pública en la Comunitat en esta legislatura mitjançant col·laboració publicoprivada.

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Ernesto Fernández, i la directora general d’Habitatge, Ana Caballer, han sigut els encarregats de presentar les línies generals d’este pla d’actuació i de resoldre els dubtes dels assistents. En la presentació, que s’ha celebrat en la Casa de la Cultura de la Vilavella, també ha participat l’alcaldessa d’esta localitat, Carmen Navarro, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Miguel Bailach.

La Vicepresidència Segona i l’FVMP continuen amb l’organització de jornades informatives en les diferents comarques de la Comunitat per a donar a conéixer este ambiciós pla que pretén fer front al problema de la vivenda. Cal recordar que el passat 2 d’abril, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de l’FVMP, Rocío Cortés, van firmar un conveni marc per a la mobilització del sòl públic de les administracions locals amb l’objectiu de promoure vivendes de protecció pública.

El director general de l’EVha ha destacat la importància d’un pla que “respondrà a la necessitat actual de vivenda” i que es pot desenvolupar de manera ràpida perquè “es tracta de sòls de titularitat pública, ja urbanitzats i només es requerix la sol·licitud de llicència i la posterior edificació”.

Així mateix, Ernesto Fernández ha assegurat que el Pla Viu “generarà riquesa pública ja que gran part de les vivendes passaran a formar part del parc públic de la Generalitat o els ajuntaments”.

Per la seua part, la directora general d’Habitatge ha mostrat la seua satisfacció atés l’elevat nombre de municipis que s’han adscrit a participar en este pla que, segons ha explicat, “tindrà un impacte sobre el mercat immobiliari, incidirà directament en el preu dels lloguers i incrementarà l’oferta de vivenda”.

En eixe sentit, Ana Caballer ha fet referència a les xifres que suposaran el Pla Viu. “Es calcula que unes 24.600 es beneficiaran de manera directa d’una vivenda. A això cal sumar la generació d’uns 74.000 llocs de treball directes i indirectes”, ha explicat.

En l’eix de col·laboració publicoprivada, el Pla Viu preveu el concurs de drets de superfície o concessió administrativa destinat a desenvolupar pel sector privat promocions per a lloguer assequible per un període determinat.

Un altre dels mecanismes de col·laboració publicoprivada que està impulsant el Pla Viu són els concursos de permutes de sòl/immobles que permeten la promoció de vivenda protegida sobre sòl públic i l’entrega a l’administració de vivendes per a incorporar al parc públic de vivenda.

Galeria d'imatges