Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

La Comissió Executiva de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital aprovarà este divendres la redacció de la segona fase de les obres del Centre Cultural de Benidorm

11/07/2024
  •  El contracte està valorat en 932.075 euros i el seu termini d’execució és de sis mesos
  • Nuria Montes recalca que el projecte “ha sigut objectiu de la Conselleria des del minut 1, junt amb l’Ajuntament de Benidorm”

La Comissió Executiva de la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD) que presidix la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, té previst aprovar este divendres el contracte de servicis per a la redacció del projecte bàsic d’execució de la segona i última fase del Centre Cultural de Benidorm.

El contracte ascendix a 932.075 euros sense IVA, la qual cosa representa el 3,3 % sobre el pressupost d’execució material estimat per a finalitzar les obres, que és de 25.677.000 euros. El termini d’execució de la redacció del projecte és de sis mesos.

L’acord del Consell d’Administració de l’SPTD arriba després de la visita a les obres que la consellera va fer el 22 d’abril passat junt amb l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, amb qui es va acordar establir un full de ruta per a finalitzar la construcció dissenyada per l’estudi d’arquitectura Navarro Baldeweg Asociados.

En este sentit, Nuria Montes ha assegurat que “el Centre Cultural de Benidorm ha sigut un objectiu de la Conselleria i de l’SPTD des del minut 1 de la nostra arribada al Consell”.

“L’any que hem estat gestionant -hi ha afegit- hem treballat de manera constant i intensa, amb la col·laboració i participació de l’Ajuntament de Benidorm, per a avançar en els terminis i les decisions que el Botànic no va prendre en els seus 8 anys de Govern”.

Antecedents

El projecte bàsic i d’execució del Centre Cultural de Benidorm es va subscriure l’octubre de 1997. Posteriorment, en 2005, l’SPTD va contractar amb el mateix estudi d’arquitectura l’adequació del treball perquè s’adaptara a la nova normativa en vigor, a les necessitats d’ús previstes i actualitzara els preus.

Les primeres obres es van dur a terme entre 2008 i 2009 i es van reprendre en 2017, amb l’execució de la primera fase que incloïa la protecció i el tancament provisional de l’edifici.

A hores d’ara, la Generalitat, a través de l’SPTD, impulsa que continuen els treballs per a la finalització definitiva de l’edifici.

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes