Detalle nota de prensa - Comunica GVA
L’Hospital Universitari Doctor Peset i Fisabio entreguen els V Premis per a Jóvens Investigadores i Investigadors
- S’han concedit ajudes per un import total de 4.500 euros amb l’objectiu de reconéixer i incentivar l’activitat investigadora
El Comité Científic del Departament de Salut de València - Doctor Peset, en col·laboració amb la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), ha entregat els premis de la V Convocatòria de Premis per a Jóvens Investigadores i Investigadors, que reconeixen i incentiven l’activitat investigadora del personal d’este departament de salut.
A l’acte han assistit el gerent del Departament de Salut de València - Doctor Peset, Luis Ibáñez; el president del Comité Científic, Guillermo Sáez; i Estíbaliz López, responsable de l’Àrea d’Estratègies d’Investigació i Assajos Clínics de Fisabio.
L’organització dels guardons ha convocat tres premis, de 1.000 euros cada un, per a la modalitat de publicacions en revistes científiques i tres premis, de 500 euros cada un, per a la modalitat de presentació de comunicacions en congressos.
“Els Premis per a Jóvens Investigadores i Investigadors de l’Hospital Universitari Doctor Peset no solament són un signe d’excel·lència científica, sinó que també impulsen el futur de la investigació biomèdica que es desenvolupa a la Comunitat Valenciana. A més, estos reconeixements posen èmfasis en el compromís que tenim des de la Conselleria de Sanitat amb el desenvolupament professional dels nostres jóvens talents i amb la innovació en salut”, ha explicat Luis Ibáñez.
Publicacions en revistes científiques
En la modalitat de publicacions en revistes científiques es van presentar un total de 16 treballs, dels quals tres es van endur un guardó. Una d’estes publicacions premiades va ser la d’Álvaro Aguado Vázquez, un estudi sobre la dermatitis al·lèrgica per contacte amb crom.
Clara Luna Marco també va ser reconeguda com a primera firmant de la investigació sobre els efectes dels agonistes del receptor GLP-1 en la funció mitocondrial i marcadors inflamatoris en la diabetis tipus 2. Finalment, Adrián Quesada Simó va ser guardonat per una revisió sobre les teràpies anti-CD20 i el seu impacte en la mucosa gastrointestinal i malalties intestinals en esclerosi múltiple.
Estos tres estudis suposen contribucions significatives al coneixement biomèdic i han sigut publicats en revistes especialitzades de la comunitat científica internacional, un fet que posa en relleu el treball realitzat per estos jóvens investigadors.
Presentacions en congressos
En la modalitat de comunicacions en congressos es van presentar un total de 29 comunicacions, de les quals sis eren internacionals, dènou nacionals i quatre regionals.
Després d’avaluar les candidatures, una de les comunicacions premiades va ser la realitzada per Roxana Elena Goran, per la presentació de la seua investigació en stents per a la reparació d’aneurismes d’aorta. Un stent és un utensili mèdic que s’utilitza per a obrir artèries bloquejades o estretes i assegurar que romanguen obertes.
Una altra de les presentacions premiades la va defendre Izabela Hanna Jaloweicka i estava relacionada amb un estudi sobre la relació entre hemoglobina A1c i l’indicador regulador de glucosa en pacients amb diabetis tipus 1. Finalment, Anna Pastor González va rebre un altre premi per la presentació d’un cas clínic sobre l’ús de dispositius d’extubació en pacients amb vies respiratòries difícils.