Detalle nota de prensa - Comunica GVA
El Consell subvenciona amb 250.000 euros el funcionament del node de la infraestructura científica i tècnica singular Micronanofabs
- A través d’este conveni es pretén impulsar la promoció, sosteniment, i difusió de la investigació científica i el desenvolupament tecnològic de les seues infraestructures científiques tècniques singulars (ICTS)
El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació i la Universitat Politècnica de València per a donar suport al node de la infraestructura científica i tècnica singular (ICTS) Micronanofabs.
La subvenció per a este node, que està situat en l’Institut Universitari Centre de Tecnologia Nanofotònica (NTC), és de 250.000 euros.
A través d’este conveni es pretén impulsar la promoció, sosteniment, regulació i difusió de la investigació científica i el desenvolupament tecnològic de les seues instal·lacions científiques tècniques singulars (ICTS) amb criteris d’excel·lència, qualitat i competitivitat.
La finalitat d’esta subvenció és l’adquisició d’un reactor epitaxial de feixos moleculars per a semiconductors III-V-MBE. El nou equip que cal adquirir permetrà l’epitàxia de semiconductors III-V per a fer front als nous reptes d’investigació en el camp de la integració de dispositius actius basats en semiconductors III-V sobre circuits fotònics integrats basats en silici.
Este conveni produirà efectes des del moment de la firma i tindrà una vigència que s’estendrà fins al 31 de desembre de 2024.
ICTS Micronanofabs s’inclou en el mapa d’infraestructures científiques i tècniques singulars, instal·lacions, que contribuïxen decisivament a desenvolupar investigació d’avantguarda i d’excel·lència. La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació disposa d’una línia directa de suport a les ICTS radicades a la Comunitat Valenciana.
L’Institut Universitari Centre de Tecnologia Nanofotònica té una línia completa de micro-nanofabricació de dispositius integrats sobre oblies de silici (200 mil·límetres), situada en una sala neta de 500 metres quadrats.
A més, este centre compta amb un laboratori complet d’acoblat i encapsulat de components fotònics integrats, laboratoris de caracterització física i òptica de dispositius, així com un laboratori de caracterització de sistemes i xarxes òptiques, amb els quals s’oferixen servicis complets de prototipatge ràpid per a grups d’investigació. La seua aplicabilitat comprén tecnologies innovadores com sensors d’alimentació i salut, la computació quàntica i altres com la mobilitat autònoma o el desplegament del 6G.