Detalle nota de prensa - Comunica GVA
L’IVAM convida nets i avis a participar en la seua escola de belles arts en una nova proposta educativa per al curs 2024-25
- Obert el termini d’inscripció per al programa educatiu que s’amplia a escoles infantils, universitats i projectes intergeneracionals
- S’inclouen tallers sobre les exposicions, consolida les accions amb el barri del Carme i proposa activitats per tota la Comunitat
L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) obri el termini d’inscripció per al seu programa educatiu del curs 2024-2025 amb novetats com una escola de belles arts dirigida a nets i els seus avis, el taller ‘Juguetoría’, dirigit per primera vegada a xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys d’escoles infantils, i visites especialitzades per a grups universitaris i centres amb alumnat angloparlant.
El programa educatiu de l’IVAM, dividit en cinc grans àrees que comprenen totes les etapes educatives, inclou una vintena de propostes amb noves activitats i altres que es consoliden i enriquixen al llarg de successives edicions. El termini d’inscripció dirigit a la comunitat escolar està obert des del 15 de juliol.
Com a novetat per al pròxim curs, l’IVAM presenta ‘Un xicotet gran projecte’, amb sessions per a parelles compostes per nets i avis que, en eixir de classe, envairan l’IVAM i el convertiran així en la seua pròpia escola de belles arts.
El museu també estrena este setembre ‘Quina peça de ball!’, un taller pensat per a l’etapa d’Infantil i el primer cicle de Primària que proposa un recorregut en companyia d’una ballarina per a explorar les possibilitats de joc que oferix el propi cos, a través del ball o la veu.
Una altra de les novetats d’esta edició és el taller ‘Juguetoría’, la instal·lació de joc lliure que ha conquistat xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys en els últims estius, i que estarà disponible per primera vegada per a les escoles infantils. Este taller, que es mantindrà també en períodes vacacionals per a famílies, convertix el museu en un espai de joc i exploració a través de joguets que es transformen amb cada gest.
D’altra banda, amb l’objectiu de reforçar la presència dels grups universitaris en el museu, l’IVAM oferix visites específiques a estos estudiants amb la intenció d’oferir el museu com a lloc d’aprenentatge i assentament de coneixements artístics i culturals.
Finalment, en l’apartat de novetats també destaca l’oferta de visita i taller en anglés per a centres amb alumnat angloparlant.
Així mateix, entre les activitats que es consoliden destaca ‘Els Grans de l’IVAM’, un programa dirigit a persones majors de 55 anys amb ganes de continuar aprenent i augmentar els seus coneixements sobre art contemporani, processos creatius i museus.
Més enllà del museu
D’altra banda, l’IVAM prosseguix en el seu interés per acostar l’art als centres educatius de totes les comarques, especialment de l’àmbit rural, al mateix temps que aposta per propostes de mediació artística a partir del programa ‘Confluències’.
Així mateix, l’IVAM continua amb projectes educatius específicament dissenyats per al barri del Carmen, el context en el qual s’assenta. És el cas de
‘L’Extraordinari!’, que proposa trencar amb la concepció clàssica d’activitat extraescolar, i ‘Moguda!’, la biblioteca escolar itinerant, que ha començat a expandir-se a altres barris de la ciutat.
Paral·lelament, el pla educatiu inclou accions formatives dirigides expressament a la comunitat docent, així com un banc de recursos pedagògics atemporal i d’accés gratuït.