Detalle nota de prensa - Comunica GVA
El 84 % de les persones que acudixen a les oficines PROP de la Generalitat són ateses en menys de set minuts

- La ciutadania qualifica amb una nota de 9,39 sobre 10 l’atenció i servicis de la xarxa PROP, segons l’últim estudi fet per la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública
- L’índex de satisfacció respecte a l’atenció telefònica en el 012 aconseguix un 8,10 sobre 10, i es valora especialment la rapidesa, la fiabilitat i el tracte i la professionalitat en la prestació del servici
- Ruth Merino subratlla el compromís amb una atenció de qualitat i avança que es treballa en “un pla molt ambiciós” amb l’objectiu d’aconseguir “una Administració pròxima i accessible”
El 84,4 % de les persones que acudixen a les oficines PROP de la Generalitat és atés en un temps inferior a set minuts, segons els resultats obtinguts en les enquestes de l’Estudi de satisfacció ciutadana de maig de 2024 realitzat per la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública.
Les dades reflectixen, a més, que l’atenció i servicis de les oficines PROP de la Generalitat reben una valoració molt alta, de 9,39 sobre 10, d’acord amb estes enquestes, que es van desenrotllar entre febrer i març d’enguany.
La consellera d’Administració Pública, Ruth Merino, ha subratllat el compromís de la Generalitat amb una atenció de qualitat, basada en criteris d’excel·lència. “Estos resultats són molt satisfactoris, però no ens conformem; estem treballant en un pla molt ambiciós l’objectiu del qual és aconseguir una Administració pròxima, fàcil i accessible, perquè volem que les persones estiguen sempre en el centre de les nostres polítiques”, ha dit.
Tal com es desprén de les dades de 2024, els atributs més valorats per la ciutadania que és atesa presencialment en la xarxa PROP de la Generalitat són, per este orde, la resolució del motiu de la consulta, el temps d’espera i la professionalitat i tracte rebut.
L’alt índex de satisfacció ciutadana sobre el funcionament de les oficines PROP que llança este estudi de maig de 2024, el primer dels dos que es faran en este exercici, està en línia amb els resultats obtinguts en 2022, últim del qual es disposen enquestes, i per damunt dels d’anys precedents.
En comparació amb l’última enquesta feta, ha crescut la valoració en accessibilitat en l’oficina (+0,51 punts), la claredat de les explicacions (+0,10 punts) i el temps d’atenció en la prestació del servici (+0,05 punts).
El major nombre de consultes se circumscriu a l’àrea de servicis socials (20 %), seguit a molta distància de vivenda (6 %) i de justícia (5 %). D’altra banda, els principals motius de l’atenció se centren en l’emissió de la firma digital o clau electrònica (37 %), la informació i assessorament per a tràmits telemàtics (17 %) o altres tràmits (18 %) i la presentació i registre de documentació per a la Generalitat (17 %).
Les dades reflectixen, a més, que el servici que es presta en les oficines PROP és utilitzat majoritàriament per dones (63 %), amb estudis secundaris (50 %) o superiors (27 %), de mitjana edat (el 40 % té entre 45 i 64 anys i el 27 % té entre 30 i 44 anys).
Servici d’atenció telefònica 012
D’altra banda, la satisfacció percebuda per les persones que van usar el servici d’atenció telefònica 012 se situa en nivells elevats (8,10 sobre 10), que estan en línia amb l’índex de satisfacció collit en 2022.
Els atributs més valorats per les persones que van telefonar al 012 són, per este orde, la rapidesa en la resposta i en l’atenció, la fiabilitat de la informació rebuda, i el tracte i la professionalitat de les persones que els atenen.
La principal àrea de consulta es concentra en servicis socials (32 %), seguida a bastant distància de treball (15 %), vivenda (15 %) i ensenyança (12 %). D’altra banda, la principal informació demandada versa sobre tràmits no telemàtics (29 %), expedients ja iniciats (28 %) o pagament d’ajudes o subvencions (26 %).
En comparació amb l’enquesta anterior, destaca el creixement de la valoració de les consultes relacionades amb turisme, que: ha experimentat un gran creixement (+3,36 punts).
Quant al perfil de les persones usuàries, este servici és utilitzat principalment per dones (67 %), amb estudis universitaris (46 %) o secundaris (36 %) i de mitjana edat (el 47 % té edats que oscil·len entre 45 i 64 anys i el 36 % compta amb entre 30 i 44 anys).
Ús de canals telemàtics
Finalment, en l’enquesta sobre l’ús de canals telemàtics s’ha obtingut un nivell de satisfacció de 6,79 sobre 10, resultat que implica una lleugera millora sobre 2022.
També en este cas este canal d’atenció telemàtica és principalment usat per dones (65 %), amb estudis universitaris (55 %) o secundaris (30 %), de mitjana edat (el 64 % té entre 45 i 64 anys i el 27 % té entre 30 i 44 anys).
Els principals motius d’ús dels canals telemàtics són, per este orde, buscar informació sobre tràmits, fer una tramitació telemàtica, accedir a la carpeta ciutadana i localitzar informació institucional.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Consellera d’Administració Pública, Ruth Merino