Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

El Consell aprova les retribucions dels investigadors distingits de la Fundació ValER per a la captació i retenció de talent científic a la Comunitat Valenciana

02/08/2024
  • Esta autorització suposa l’equiparació de les retribucions a catedràtic d’universitat, la qual cosa permetrà oferir condicions salarials més atractives per al personal investigador distingit de ValER
  • ValER té com a objectiu estratègic per al període 2024-2029 la contractació estable d’un mínim de trenta investigadors distingits a través de convocatòries públiques anuals

 

El Consell ha aprovat l’aplicació de les retribucions, per damunt del màxim permés, a la Fundació ValER, pertanyent al sector públic instrumental. Estes retribucions, destinades a investigadors distingits, són equiparables a catedràtic d’universitat i permeten oferir unes condicions salarials més competitives al nivell d’altres regions i països.

La Fundació de la Comunitat Valenciana d’Investigació d’Excel·lència (ValER) té encomanat com a objectiu estratègic la captació i retenció de personal investigador distingit amb un mínim de deu anys de trajectòria professional, així com amb alta projecció internacional i capacitat d’influència, atenent criteris basats en l’excel·lència científica i el lideratge.

Pla estratègic 2024-2029

ValER disposa d’un pla estratègic per al període 2024-2029 informat favorablement per la Comissió Delegada del Consell d’Hisenda i Assumptes Econòmics del passat 1 de febrer. El seu principal objectiu és la contractació permanent d’investigadors distingits en el marc de la Llei 14/2011 de la ciència, la tecnologia i la innovació (LCTI), a través del llançament de sis convocatòries públiques anuals amb un mínim de cinc places cada una, i d’esta manera s’arriba a la cobertura mínima de trenta places d’investigador distingit al finalitzar este període.

Este pla estratègic es finança en part pels beneficis anuals que rep la Fundació ValER de la VIU (Universitat Internacional de València).

Es consideren cinc àrees científiques: ciències de la vida i la salut, ciències experimentals i matemàtiques, enginyeria, ciències socials i del comportament i humanitats.

Este pla estratègic pretén, en definitiva, enfortir el posicionament de la Comunitat Valenciana en l’àmbit internacional com a pol d’atracció de talent científic per a donar resposta als grans reptes que es plantegen en sectors com el clima, l’energia, l’emergència sanitària o la transició digital entre molts altres.

Fundació ValER

L’any 2014 es va crear la Fundació de la Comunitat Valenciana per al Foment dels Estudis Superiors (FFES) per a després denominar-se ValER l’any 2021. La seua finalitat és enfortir el Sistema Valencià de Ciència i Investigació (SVCI), mitjançant l’atracció, recuperació i consolidació de personal investigador de màxim nivell de tot el món. Cal assenyalar que a través de la Fundació ValER, la Generalitat participa en un 30 % de la València International University, més coneguda com la VIU, i el 70% restant és propietat del Grupo Planeta.

Adscrita a la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, la Fundació ValER és l’entitat responsable de gestionar els contractes perquè investigadors i investigadors de tot el món puguen desenrotllar la seua carrera professional a la Comunitat Valenciana, i així facilitar la seua progressiva consolidació.

L’objectiu de ValER és atraure personal científic i acadèmic del més alt nivell, perquè la Comunitat Valenciana siga capaç de competir amb els sistemes d’investigació d’altres regions i països.