Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Més de 3.000 persones es formen en competències digitals i transversals en el campus virtual de Labora
- La matriculació per a estos cursos es troba oberta i a estos pot optar qualsevol persona inscrita en Labora
- Estos cursos de formació tenen caràcter totalment gratuït i es fan en línia
Ja són més de 3.000 persones les que en els primers mesos de 2024 estan millorant la seua ocupabilitat amb la seua participació en les primeres edicions dels cursos de formació en competències digitals i transversals que oferix Labora, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació.
Els cursos de competències transversals o softskills tenen oberta la matrícula fins al pròxim 6 d’agost, mentre que el període per a sol·licitar rebre la formació en els cursos de competències digitals de més de 30 hores estarà obert entre el 7 i el 20 del mes esmentat.
Estes xifres continuaran creixent durant la resta de l’any, a mesura que es vagen obrint els períodes de matriculació per a les successives edicions. De fet, els cursos de competències transversals ja van per la 12a edició, mentres que els cursos de ‘Competències digitals I’ de menys de 30 hores ja han completat 9 convocatòries i ‘Competències digitals II’ de més de 30 hores preparen la seua quarta edició.
Estes noves edicions presenten com a novetat que permeten matricular-se de fins a dos cursos en cada nova edició. Estos cursos, que es fan en línia i tenen un caràcter totalment gratuït, van dirigits prioritàriament a persones desocupades, però poden accedir a estos també persones ocupades, totes amb l’únic requisit d’estar donades d’alta en Labora.
Les dades aconseguides en les primeres edicions convocades en 2024 en estos cursos aconseguixen les 1.897 persones en softskills, mentres que en competències digitals l’alumnat arriba ja a les 750 persones.
El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha informat que la formació en competències digitals o softskills tenen per objectiu “millorar la capacitació laboral de la ciutadania, i d’esta manera aportar habilitats personals i interpersonals de diferents graus de complexitat”. En este sentit, ha destacat que es tracta de qualitats “molt demandades per les empreses i milloren substancialment l’ocupabilitat de les persones”.
D’esta manera, se centren a desenvolupar destreses en àmbits com la comunicació escrita, el treball en equip, el lideratge i direcció d’equips de treball, la resolució de conflictes en el treball i millora del rendiment, design thinking, capacitat d’adaptació, flexibilitat i agilitat, entrenament de l’autoestima i autocontrol, autonomia i innovació laboral, pensament positiu o gestió eficaç del temps.
Respecte dels cursos de competències digitals, oferits en este 2024 com a novetat, destaca l’alta demanda de la formació en Microsoft Word i en Microsoft Excel. S’oferix la formació des de nivell bàsic fins a nivell avançat, i les xifres d’alumnat del nivell mitjà són especialment elevades.
També ha tingut una excel·lent acollida la formació en comerç i màrqueting digital, i s’espera poder augmentar les persones que es matriculen en els cursos per a formar en perfil tècnic sobre metodologies àgils en projectes de programari SCRUM i gestió de projectes amb enfocament LEAN per a treballar en equip.
Els cursos de ‘Competències digitals II’ oferixen formació en cloud computing, project management de gestió integrada de projectes, disseny web amb wordpress, atenció i gestió de telefonades en un servici de teleassistència, analítica web i ciberseguretat.
Totes les persones que s’inscriguen en Labora (estiguen en desocupació o treballant) poden accedir a estos plans formatius, que són totalment accessibles en línia les 24 hores del dia, i es permetrà que es completen segons les necessitats de cada alumne.
Finalment, el responsable de Labora ha remarcat que estos cursos en línia formen part de la nova estratègia del Servici d’Ocupació i que demanda la societat: cursos curts d’alta demanda als quals poder accedir des de qualsevol dispositiu.
Talls de veu relacionats
SA Antonio Galvañ