Detalle nota de prensa - Comunica GVA
L’IVF aprova dos milions d’euros de finançament per a deu projectes innovadors desenrotllats a la Comunitat Valenciana
- Es tracta de nou préstecs participatius i un préstec subordinat, tots cofinançats amb recursos del Programa Comunitat Valenciana FEDER 2021-2027
- La participació de l’IVF en estos projectes genera un efecte tractor d’inversió privada de cinc milions d’euros més, per la qual cosa la inversió total arriba als set milions d’euros
- Les empreses beneficiàries tenen les respectives seus a València, Paterna, Ibi, Elx i Alacant
L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha aprovat deu operacions noves de finançament per un valor conjunt de dos milions d’euros, que permetran l’impuls de projectes desenrotllats per empreses de base innovadora a la Comunitat Valenciana.
Les deu operacions autoritzades per la Comissió Tècnica de Gestió del Fons FEDER de l’IVF estan cofinançades amb recursos del Programa Comunitat Valenciana FEDER 2021-2027. Nou d’estes s’acullen a la línia de préstecs participatius, dirigida a finançar empreses emergents en les seues primeres fases, i una a la línia de préstecs subordinats per a impulsar el creixement i la consolidació en les empreses en fases de maduració.
En tots els casos es tracta de projectes amb alt contingut innovador i base tecnològica, que se centren en sectors com el desenrotllament d’aplicacions per a l’automatització de processos, la biotecnologia i la biocosmètica, la producció i la venda de nous productes alimentaris, o projectes sostenibles encaminats a reduir la petjada de carboni.
Les empreses beneficiàries tenen les respectives seus a València, Paterna, Ibi, Elx i Alacant, i el volum conjunt de les seues plantilles és de cent treballadors.
La línia de préstecs participatius FEDER compta amb la col·laboració d’entitats que estudien prèviament l’operació i presenten davant l’IVF les sol·licituds de finançament. En este cas, les operacions han sigut presentades per Lánzame, CEEI Castelló, Big Ban i Zubilabs.
Set milions d’inversió
En les dos línies de finançament, l’Institut Valencià de Finances busca actuar com a instrument tractor d’inversió privada, per la qual cosa exigix que les empreses hagen aconseguit finançament addicional per, almenys, el doble de l’import aportat per l’IVF. D’esta manera, per cada euro aportat per l’IVF les empreses reben, com a mínim, dos euros de finançament privat.
En el cas de les deu operacions aprovades ara, als dos milions de finançament aportat per l’IVF cal sumar quasi cinc milions d’euros més aportats per cofinançadors privats, de manera que la inversió final duta a terme en estos projectes innovadors és de quasi set milions d’euros.