Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La convocatòria d’ajudes d’impuls a la internacionalització de pimes exportadores rep un total de 1.234 sol·licituds
- La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització ha assenyalat que “estes ajudes de la Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització es consoliden com un instrument molt valorat per les empreses”
- S’ha incrementat tant l’import com les sol·licituds d’empreses en 2024 entorn del 7 %
La Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que gestiona Nuria Montes, ha rebut un total de 1.234 sol·licituds a través de la convocatòria d’ajudes que dona suport a la promoció exterior i als plans d’internacionalització de les pimes valencianes.
La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que en l’actual convocatòria s’“ha tingut en compte la realitat dels mercats internacionals, la qual cosa ens ha portat a incloure nous gastos elegibles”.
En este exercici les sol·licituds han experimentat un augment, ja que han passat de 1.145 sol·licituds en 2023, per import de 39,78 milions d’euros, a 1.234 sol·licituds per un import de 42,82 milions d’euros en este exercici.
“S’incrementen en 2024 tant les sol·licituds per part d’empreses com l’import sol·licitat entorn del 7 %, la qual cosa consolida esta línia d’ajudes com un instrument molt valorat per les empreses que estan desenrotllant plans d’internacionalització”, ha destacat Olivas.
En l’anàlisi de les sol·licituds d’ajudes, destaca la varietat sectorial amb un màxim de 44 sectors CNAE. El sector calcer és el sector que més ajudes ha demanat, amb el 9 % del total. El seguixen les empreses de tèxtil llar, amb el 8 %, així com els materials de construcció, amb el 6,9 % de l’import total sol·licitat.
A continuació, se situen les empreses del sector agroalimentari, amb el 6,6 % de l’import sol·licitat, així com el moble, els components de calcer i la indústria metal·lomecànica, amb percentatges que van des del 6 % fins al 4 %. A este llistat se sumen altres sectors com les TIC i les noves tecnologies, el sector de la confecció tèxtil i la moda, el plàstic, les indústries químiques, l’hàbitat o el joguet.
Novetats exercici actual
Com a novetat en este exercici, s’han ampliat els gastos subvencionables per assistència a fires internacionals i s’han incorporat conceptes com ara quotes d’inscripció, subministraments (electricitat) i lot de màrqueting digital obligatori.
A estos conceptes s’unixen l’enviament de mostres sense valor comercial per empreses especialitzades i els servicis professionals de disseny de l’estand. Una altra de les novetats ha consistit en l’ampliació dels gastos per servicis relacionats amb el registre de marca i altres servicis de propietat industrial fora d’Espanya.
Així mateix, les empreses han tingut l’oportunitat de sol·licitar suport per a cobrir els gastos relacionats amb servicis per al procés de certificació, homologació i registre de productes que es requerisquen per a la comercialització dels productes fora d’Espanya. Al mateix temps, els gastos no corrents i imprevisibles derivats del conflicte del mar Roig també han tingut cabuda en la convocatòria d’ajudes d’este exercici.