Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
La Generalitat i la Diputació de València reforcen l’aliança per a millorar els servicis socials en els municipis més xicotets

- La vicepresidenta del Consell i el president de la Diputació de València intensifiquen la seua col·laboració per a millorar l’atenció sociosanitària i ampliar infraestructures provincials, “i prioritzen els més vulnerables”
- Durant 2024, la Generalitat ha completat la construcció de recursos socials per un valor superior a 5,5 milions d’euros a la província
- La Diputació de València continuarà finançant els servicis socials de tots els municipis de menys de 15.000 habitants i mancomunitats a través del ‘Contracte Programa’
La vicepresidenta i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, i el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, han reafirmat el compromís de “coordinar esforços per a enfortir els servicis socials en els municipis més vulnerables de la província de València”.
Els dos han destacat la importància d’esta col·laboració “per a garantir una atenció més efectiva i equitativa a les valencianes i als valencians”, durant una trobada celebrada este dimarts en què també ha participat la secretària autonòmica del Sistema Sociosanitari, Elena Albalat.
Susana Camarero ha subratllat “la necessitat i la utilitat” d’estes trobades en temes de servicis socials per a “millorar l’ajuda als més vulnerables de la província, que són els que més ens necessiten”.
La vicepresidenta ha assenyalat que s’han abordat “molts temes en comú, com les infraestructures sociosanitàries que hi ha a la província” i el ‘Contracte Programa’ entre la Generalitat i la Diputació de València, amb l’objectiu de coordinar eixes accions i millorar les actuacions de les dos administracions.
Per part seua, Vicente Mompó ha qualificat la reunió de “molt positiva” per a “ajudar les famílies” dels municipis valencians de menys població, “que són l’objectiu principal i primordial de la Diputació de València”.
A més, ha assenyalat que “hem parlat dels programes que tenim en col·laboració per a poder ajudar les persones i facilitar un poc este inici de curs que, com tots, és complicat per a les famílies”.
Els dos han coincidit en la necessitat de revisar de manera periòdica els servicis i els espais conjunts en què col·laboren les dos administracions públiques per a millorar i ampliar les prestacions a la ciutadania en els municipis de menys de 15.000 habitants de la província.
En estos moments, la Generalitat i la Diputació valencianes conjuminen esforços en el finançament dels servicis socials de tots els municipis de menys de 15.000 habitants i mancomunitats a través del projecte ‘Contracte Programa’.
L’objecte del ‘Contracte Programa’ és garantir finançament d’equips socials d’atenció primària de caràcter bàsic perquè els ajuntaments puguen exercir les seues competències en la matèria. Estos equips d’atenció bàsica estan formats per professionals d’intervenció social, unitats d’igualtat, de suport jurídic i administratiu.
Els servicis d’atenció primària de caràcter bàsic són els d’acolliment i d’atenció a les persones en situació de necessitat social; els de promoció de l’autonomia personal; el servici d’inclusió social; el de prevenció i intervenció amb les famílies; el d’acció comunitària, i el servici d’assessoria tècnica específica i unitats d’igualtat.
Alimentació en situació de necessitat
El ‘Contracte Programa’ alberga també el servici ‘La cuina que cuida’ amb la finalitat de garantir la manutenció alimentària bàsica a les persones en situació de necessitat en els municipis de menys de 15.000 habitants.
‘La cuina que cuida’ ha incrementat el pressupost en 208.000 euros este estiu, després d’ampliar la Diputació l’aportació a este programa social que vetla per garantir l’alimentació bàsica a les persones més vulnerables del medi rural.
Infraestructures i inversions socials
En estos moments, la Vicepresidència i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda presta de manera directa servicis socials en 50 centres distribuïts en 32 municipis de la província de València.
Es tracta de dependències destinades a residències i centres de dia per a persones majors dependents; ocupacionals; d’acolliment o atenció a persones discapacitades; de valoració de discapacitats; centres d’acolliment de dones o atenció a víctimes de violència sobre la dona; ocupacionals; albergs juvenils i centres d’acolliment de menors, entre altres recursos socials de la Conselleria.
Durant 2024, la Conselleria ha finalitzat a la província recursos socials per un import superior de 5.502.962,32 milions d’euros.
A més, ha destinat enguany prop d’un milió d’euros al manteniment dels centres d’atenció social distribuïts en municipis valencians.
Galeria d'imatges
Talls de veu relacionats
Vicepresidenta Susana Camarero