Visor detalle nota de prensa

Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Agricultura ecològica

Barrachina: “La producció ecològica valenciana gaudix de molt de reconeixement i prestigi pel seu bon fer i per la garantia del certificat que hi ha darrere d’esta”

28/08/2024
Barrachina: “La producció ecològica valenciana gaudix de molt de reconeixement i prestigi pel seu bon fer i per la garantia del certificat que hi ...
  • El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca s’ha reunit amb el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i ha subratllat que el 67 % de la producció ecològica s’exporta

El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, ha valorat l’excel·lent col·laboració entre la Conselleria i el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i ha destacat l’aposta per mantindre el suport a esta institució certificadora.

Després de mantindre una trobada amb Vicente Faro i Regina Monsalve, president i secretària general del Comité, el conseller ha destacat que “la producció ecològica a la Comunitat Valenciana gaudix de reconeixement i prestigi, pel seu bon fer i per la garantia del certificat que hi ha darrere d’esta, que és sinònim de serietat i credibilitat”.

“El 67 % del que els nostres esforçats agricultors produïxen en ecològic s’exporta i a este reconeixement internacional se suma la creixent demanda de tots els consumidors, que tenen garantida la seua certificació pel CAECV, que garantix que tot el que es consumix complix els més exigents requisits de producció ecològica”, ha subratllat Barrachina.

La producció ecològica té cada vegada més demanda entre els consumidors i cada vegada més productors demanden un certificat de producte ecològic al CAECV. D’ací el suport de la Conselleria d’Agricultura, que el mes de juny passat va convocar les ajudes a la certificació de la producció ecològica a la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2024 per un import de 997.000 euros, que podran veure’s incrementats fins a 330.000 euros.

L’objectiu de la subvenció és cobrir parcialment el cost de certificació dels productes agroalimentaris com a incentiu a la producció ecològica en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Es tracta també d’oferir als consumidors una garantia objectiva de la presència d’una sèrie d’atributs de valor en el producte. “Els consumidors han de poder confiar que s’estan respectant les normes de producció ecològica”, ha manifestat el conseller.

De fet, l’agricultura ecològica té un impacte mediambiental limitat, ja que promou l’ús responsable de l’energia i els recursos naturals, el manteniment de la biodiversitat, la conservació dels equilibris ecològics regionals, la millora de la fertilitat del sòl el manteniment de la qualitat de l’aigua i un nivell alt de benestar animal.

Algunes dades

En l’àmbit nacional, la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia tant en nombre d’operadors ecològics com en superfície certificada, només per darrere d’Andalusia, Castella-la Manxa i Catalunya.

Els cultius certificats principals són la vinya per a vinificació, la fruita seca (principalment l’ametla) i l’olivera. En un segon pla, els cítrics, els cereals i els fruiters d’os.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller Miguel Barrachina