Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Filmoteca Valenciana

L’Institut Valencià de Cultura i la Mostra Internacional de Cinema Educatiu organitzen l’elecció de la pel·lícula candidata als Premis ECFA

08/09/2024
L’Institut Valencià de Cultura i la Mostra Internacional de Cinema Educatiu organitzen l’elecció de la pel·lícula candidata als Premis ECFA
  • Les projeccions de les pel·lícules seleccionades se celebren en la Filmoteca Valenciana, en sessions matinals del 15 al 17 d’octubre
  • La iniciativa forma part de la programació didàctica de cinema de l’IVC per als centres educatius valencians

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) organitzen per primera vegada en la Filmoteca Valenciana les projeccions que serviran per a elegir la pel·lícula candidata als Premis ECFA (European Children’s Film Association).

Estes projeccions es faran en sessions matinals des del dimarts 15 d’octubre fins al dijous 17, i s’emmarquen dins de l’inici de la programació didàctica de cinema de la Filmoteca Valenciana per al curs escolar 2024-2025, dirigida a tots els nivells del sistema educatiu valencià.

Les inscripcions per a participar en estes activitats de caràcter gratuït estan obertes fins al dilluns 14 d’octubre i poden gestionar-se a través de la pàgina web de l’IVC.

Premis ECFA

Diversos festivals europeus de cinema infantil i juvenil, pertanyents a l’ECFA (European Children’s Film Association), són seleccionats anualment per a constituir un jurat i votar el Premi ECFA amb el qual es distingix la millor pel·lícula europea de cinema infantil i juvenil.

Un dels festivals seleccionats enguany és la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), que celebrarà les projeccions de les pel·lícules nominades a estos premis en la Filmoteca Valenciana.

El jurat del Premi ECFA està constituït pels xiquets i jóvens que acudixen a les projeccions de cada un dels festivals seleccionats. Amb les pel·lícules elegides en les votacions de cada festival es conforma una llista per a vore quina pel·lícula ha comptat amb més suports en estes votacions.

La pel·lícula guanyadora del Premi ECFA serà presentada durant la Berlinale el febrer de 2025. És la primera vegada que València acull estes projeccions dels Premis ECFA.

Calendari de projeccions

El dimarts 15 d’octubre, a les 09.45 hores, la Filmoteca Valenciana projectarà el llargmetratge francés d’animació Nina i el secret de l’eriçó (2023), escrita i dirigida per Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol. Destinada a escolars de Primària, es projectarà en versió doblada al castellà amb subtítols en anglés.

La pel·lícula conta la història de Nina, una xiqueta de 10 anys que està molt trista des que son pare va perdre el treball en una fàbrica després d’un desfalc dut a terme pel capatàs. Amb el seu amic Mehdi, la xiqueta s’embarcarà en una busca que podria conduir a descobrir un tresor amagat en la fàbrica en desús.

El dimarts 15 d’octubre, a les 11:30 hores, la Filmoteca Valenciana projectarà el llargmetratge alemany Demà en algun lloc vora el mar (2023), dirigit per Patrick Büchting. Dirigida a l’alumnat d’ESO i Batxillerat, la pel·lícula es projecta en versió original amb subtítols en anglés i castellà.

Basada en el llibre homònim d’Adriana Popescu, la pel·lícula conta un viatge a Portugal per carretera de dos parelles d’adolescents que acaben de finalitzar els estudis en l’institut i que mantenen unes relacions tibants entre ells.

El dimecres 16 d’octubre, a les 09:45 hores, la Filmoteca Valenciana projecta el llargmetratge francés d’animació Sirocco i el Regne dels Vents (2023) dirigit per Benoît Chieux. Destinada a escolars de Primària, la pel·lícula es projecta en versió doblada al castellà amb subtítols en anglés.

La pel·lícula té com a protagonistes Juliette i Carmen, dos germanes que descobrixen un passatge secret cap al món del seu llibre preferit: El Regne dels Vents. Transformades en gates, les xiquetes són empresonades i separades una de l’altra. Hauran de demostrar la seua audàcia per a retrobar-se i tornar al món real. Amb l’ajuda de la cantant Selma, s’enfrontaran a Sirocco, el terrible mag, mestre dels vents i les tempestes.

També el dimecres 16 d’octubre, a les 11:30 hores, la Filmoteca Valenciana projectarà el llargmetratge alemany Winners (2023), escrit i dirigit per Soleen Yusef. Dirigida a l’alumnat d’ESO i Batxillerat, la pel·lícula es projecta en versió original amb subtítols en anglés i castellà.

La pel·lícula conta la història de Mona, una xiqueta kurda d’onze anys que es veu obligada a abandonar Síria amb la seua família per a refugiar-se a Berlín. A l’escola a la qual assistix, Mona és seleccionada per a formar part d’un equip de futbol femení en el qual tindrà l’oportunitat de conéixer altres xiques que també tenen problemes d’integració en la societat alemanya.

El dijous 17 d’octubre, a les 09:45 hores, la Filmoteca Valenciana projectarà Lars és Lol (2023), dirigit per Eirik Sæter Stordahl. Destinada a escolars de Primària, la pel·lícula es projectarà en versió original amb subtítols en anglés, castellà i valencià. Basada en el best-seller noruec d’Iben Akerlie, la pel·lícula conta la relació d’Amanda amb el seu nou company de classe, Lars, que té síndrome de Down.

El dijous 17 d’octubre, a les 11:30 hores, la Filmoteca Valenciana projectarà la comèdia noruega Victoria Must Go (2023), dirigida per Gunnbjörg Gunnarsdóttir. Dirigida a l’alumnat de primer i segon cicle d’ESO i tercer cicle de Primària, la pel·lícula s’emetrà en versió original amb subtítols en anglés, castellà i valencià.

Dos germans xicotets, entremaliats i malcriats d’una família adinerada contracten un sicari immigrant per a desfer-se de la seua molesta madrastra. La mare de Hedvig i Henrik ha mort i son pare té una nova núvia, Victoria, que constantment introduïx noves regles en la convivència familiar.

 

 

 

 

La Conselleria de Educación, Cultura, Universidades y Empleo, a través del Institut Valencià de Cultura, y la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) organizan por primera vez en la Filmoteca Valenciana las proyecciones que servirán para elegir la película candidata a los premios ECFA (European Children's Film Asociation).  

Estas proyecciones se realizarán en sesiones matinales desde el martes, 15 de octubre al jueves 17 y se enmarcan dentro del inicio de la programación didáctica de cine de la Filmoteca Valenciana para el curso escolar 2024-2025, dirigida a todos los niveles del sistema educativo valenciano.

Las inscripciones para participar en estas actividades de carácter gratuito están abiertas hasta el lunes 14 de octubre y pueden gestionarse a través de la página web del IVC.

Premios ECFA

Varios festivales europeos de cine infantil y juvenil, pertenecientes a la ECFA (European Children's Film Asociation), son seleccionados anualmente para constituir un jurado y votar el premio ECFA con el que se distingue a la mejor película europea de cine infantil y juvenil. 

Uno de los festivales seleccionados este año es la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) que celebrará las proyecciones de las películas nominadas a estos premios en la Filmoteca Valenciana. 

El jurado del premio ECFA está constituido por los niños y jóvenes que acuden a las proyecciones de cada uno de los festivales seleccionados. Con las películas elegidas en las votaciones de cada festival se conforma una lista para ver qué película ha contado con más apoyos en estas votaciones.  

La película ganadora del Premio ECFA será presentada durante la Berlinale en febrero de 2025.  Es la primera vez que València acoge estas proyecciones de los Premios ECFA. 

Calendario de proyecciones

El martes 15 de octubre, a las 09.45 horas, la Filmoteca Valenciana proyectará el largometraje francés de animación ‘Nina y el secreto del erizo’ (2023), escrita y dirigida por Jean-Loup Felicioli y  Alain Gagnol. Destinada a escolares de Primaria, se proyectará en versión doblada al castellano con subtítulos en inglés.

La película cuenta la historia de Nina, una niña de 10 años que está muy triste desde que su padre perdió su trabajo en una fábrica tras un desfalco llevado a cabo por el capataz. Con su amigo Mehdi, la niña se embarcará en una búsqueda que podría conducir al descubrimiento de un tesoro escondido en la fábrica en desuso. 

El martes 15 de octubre, a las 11.30 horas, la Filmoteca Valenciana proyectará el largometraje alemán ‘Mañana en algún lugar cerca del mar’ (2023), dirigido por Patrick Büchting. Dirigida al alumnado de ESO y Bachillerato, la película se proyecta en versión original con subtítulos en inglés y castellano. 

Basada en el libro homónimo de Adriana Popescu, la película cuenta un viaje a Portugal por carretera de dos parejas de adolescentes que acaban de finalizar sus estudios en el instituto y que mantienen unas tensas relaciones entre ellos.

El miércoles 16 de octubre, a las 09.45 horas, la Filmoteca Valenciana proyecta el largometraje francés de animación ‘Sirocco y el Reino de los Vientos’ (2023)  dirigido por Benoît Chieux. Destinada a escolares de Primaria, la película se proyecta en versión doblada al castellano con subtítulos en inglés.

La película tiene como protagonista a Juliette y Carmen, dos hermanas que descubren un pasaje secreto hacia el mundo de su libro preferido, El Reino de los Vientos. Transformadas en gatas, las niñas son encarceladas y separadas una de la otra. Tendrán que demostrar su audacia para reencontrarse y volver al mundo real. Con la ayuda de la cantante Selma, se enfrentarán a Sirocco, el terrible mago, Maestro de los vientos y las tormentas.

También el miércoles 16 de octubre, a las 11.30 horas, la Filmoteca Valenciana proyectará el largometraje alemán ‘Winners’ (2023), escrito y dirigido por Soleen Yusef. Dirigida al alumnado de ESO y Bachillerato, la película se proyecta en versión original con subtítulos en inglés y castellano. 

La película cuenta la historia de Mona, una niña kurda de once años, que se ve obligada a abandonar Siria con su familia para refugiarse en Berlín. En la escuela a la que asiste, Mona es seleccionada para formar parte de un equipo de fútbol femenino donde tendrá la oportunidad de conocer a otras chicas que también problemas de integración en la sociedad alemana.  

El jueves 17 de octubre, a las 09.45 horas, la Filmoteca Valenciana proyectará ‘Lars es Lol’ (2023) dirigido por Eirik Sæter Stordahl.  Destinada a escolares de Primaria, la película se proyectará en versión original con subtítulos en inglés, castellano y valenciano. Basada en el bestseller noruego de Iben Akerlie, la pelicula cuenta la relación de Amanda con su nuevo compañero de clase, Lars, que tiene síndrome de Down. 

El jueves 17 de octubre, a las 11.30 horas, la Filmoteca Valenciana proyectará la comedia noruega ‘Victoria Must Go’ (2023), dirigida por Gunnbjörg Gunnarsdóttir. Dirigida al alumnado de primer y segundo ciclo de ESO y tercer ciclo de Primaria, la película se emitirá en versión original con subtítulos en inglés, castellano y valenciano.

Dos hermanos pequeños, traviesos y malcriados de una familia adinerada contratan a un sicario inmigrante para deshacerse de su molesta madrastra. La madre de Hedvig y Henrik ha muerto y su padre tiene una nueva novia, Victoria, que constantemente introduce nuevas reglas en la convivencia familiar. 

Galeria d'imatges