Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Generalitat presenta a París les seues iniciatives en matèria de turisme sostenible
- El secretari autonòmic de Turisme participa esta vesprada en una taula redona organitzada per Turespaña a on s’analitzen ‘Els desafiaments socials’ i el compromís amb el turisme sostenible
- Camarero defén la gestió turística de la Generalitat i reitera que “ara el nostre objectiu és aconseguir el certificat d’Aenor per a ser la primera comunitat autònoma certificada com a destinació sostenible”
La Generalitat participa en la jornada ‘Spain Talks. Caring for the future’ que organitza Turespaña a París per a celebrar l’excel·lència, la dedicació i la innovació dels líders de la indústria turística francesa i espanyola, i així destacar el compromís amb la promoció del turisme sostenible.
D’esta manera, el secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, assistix a l’esdeveniment ‘Spain Talks’, que se celebra dins de la fira ILTM Top Resa. En concret, participa en la taula redona ‘Els desafiaments socials’ que se celebra esta vesprada en la capital francesa.
En este grup de debat, José Manuel Camarero participa juntament amb el director general d’Ordenació, Formació i Promoció Turística del Govern de Canàries, Miguel Ángel Rodríguez; el CEO de Provence-Alpes Côte d’Atzur, Loïc Chovelon; i el director des écoles IEFT Bordeaux et Nantes, Julien Brillat.
Camarero ha destacat que “el nostre objectiu és reivindicar l’estratègia que estem treballant des del Govern Valencià per a impulsar la sostenibilitat turística tant de les destinacions de la Comunitat Valenciana, com també amb el sector privat a través de les nostres ajudes de concurrència competitiva, en les quals prioritzem els projectes que justifiquen una millora en la sostenibilitat de l’oferta turística”.
El secretari autonòmic de Turisme ha recalcat que a la Comunitat Valenciana “ja fa molts anys que treballem en la sostenibilitat turística” i, en este sentit, ha recordat el treball exercit des de la dècada dels 90 en la instal·lació de llavapeus, depuradores d’aigua salada en totes les nostres platges, o els models de governança participativa com el SICTED, entre altres iniciatives.
“Esta manera de treballar s’ha traslladat a les nostres destinacions i marques turístiques, les actuacions de les quals són exemples de bones pràctiques”, ha assenyalat. En este sentit ha destacat alguns exemples com el de València que, enguany exercix la capitalitat verda europea; Benidorm, primera destinació ‘Smart’ certificat del món i la primera ciutat espanyola amb un pla de canvi climàtic; o la Costa Blanca, que té les platges amb més banderes blaves d’Europa.
Certificat d’Aenor
El secretari autonòmic ha remarcat que “ara el nostre objectiu és aconseguir el certificat d’Aenor per a ser la primera comunitat autònoma certificada com a destinació sostenible” i ha especificat que “es tracta d’un distintiu que avala el compromís de la Comunitat Valenciana amb l’Agenda 2030”.
Camarero ha explicat la importància d’aconseguir este certificat, ja que “avala l’estratègia d’este Consell i d’un sector que ja està invertint en sostenibilitat turística i que, a més, és pioner a plantejar mesures per a l’estalvi energètic i la protecció del medi ambient”.
A més, ha ressaltat el treball que s’ha dut a terme en l’últim any amb l’objectiu d’aconseguir este certificat. En concret, ha explicat que “hem elaborat una estratègia de sostenibilitat turística a quatre anys, també un pla operatiu 2024, un manual de sostenibilitat, a més de fer consultes a més de 4.000 persones de les parts interessades, i complir amb les especificacions que compra Aenor”.
Per tot això, José Manuel Camarero s’ha mostrat “optimista i convençut que aconseguirem ser la primera comunitat autònoma d’Espanya que certifica Aenor per la nostra estratègia de sostenibilitat turística”, una cosa que, segons ha assenyalat, “esperem que ocórrega en les pròximes setmanes”.