President
Investigació

Mazón destaca el “rigor acadèmic i científic” per a defendre la qualitat dels nostres cítrics i el benefici que el seu consum suposa per a la salut

25/09/2024
Mazón destaca el “rigor acadèmic i científic” per a defendre la qualitat dels nostres cítrics i el benefici que el seu consum suposa per a la salut
  • Subratlla el compromís del Consell per a oferir “l’atenció integral que mereix la nostra agricultura” amb mesures com la rebaixa en un 60 % de l’impost de transmissions
  • Assenyala que defendrà les reivindicacions del camp valencià davant el Govern d’Espanya i la Unió Europea i apel·la a la “unitat i la col·laboració”
  • El president assistix a la presentació de l’estudi ‘Anàlisi nutrigenòmica de dietes suplementades amb cítrics’ realitzat per l’INCLIVA i FUVAMA

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat la importància estratègica que suposa “comptar amb el suport del rigor acadèmic i científic per a defendre la qualitat dels nostres cítrics i el benefici que el seu consum suposa per a la salut”.

Així s’ha pronunciat durant la presentació de l’estudi ‘Anàlisi nutrigenòmica de dietes suplementades amb cítrics’, desenrotllat per l’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA, la Fundació Valenciana d’Agricultura i Medi Ambient (FUVAMA) de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA).

Durant la seua intervenció el cap del Consell ha assenyalat que, amb esta anàlisi, “estem donant raons d’aval científic i rigor perquè les nostres taronges i mandarines se situen un escaló per damunt quant a atractiu per a la salut”, la qual cosa “aportarà valor afegit i diferencial a este producte valencià per a guanyar visibilitat i competitivitat davant molts consumidors”.

D’esta manera, ha destacat este estudi que “aplica la investigació científica al servici de la producció citrícola valenciana”, al mateix temps que ha recordat les diferents mesures que està posant en marxa el Consell perquè “este símbol de la nostra identitat continue sent eixa manera de viure rendible i sostenible”.

Així, el cap del Consell ha subratllat el compromís del Govern del canvi per a oferir “l’atenció integral que mereix l’agricultura de la Comunitat Valenciana, des de la proximitat i l’equilibri.” i ha apel·lat a la “unitat i la col·laboració” entre institucions per a donar resposta a les reivindicacions del nostre sector primari davant la Unió Europea i el Govern d’Espanya “com estem fent des de la Generalitat”.

Sobre este tema, el màxim representant de l’executiu valencià ha assenyalat que este suport es reflectix en “més pressupost, més suport fiscal i més impuls legislatiu amb iniciatives com la llei de l’horta, tan demandada, necessària i estratègica”.

El president també ha incidit en la rebaixa en un 60 % a l’impost de transmissions patrimonials per a les propietats agrícoles, que passarà del 10 % al 4 %. “Amb esta mesura volem contribuir amb una resposta ràpida i efectiva a facilitar el relleu generacional i fer més atractiva l’activitat agrària”, ha indicat.

Igualment, ha recordat els 32 milions d’euros destinats als costos de l’assegurança agrària, la qual cosa convertix la Comunitat Valenciana en l’autonomia que més pressupost destina a esta matèria. D’igual manera ha subratllat el Pla d’ajudes directes per a pal·liar els efectes de la sequera dotat amb 17 milions d’euros del qual es podran beneficiar 27.500 agricultors i 300 ramaders, així com els 1,4 milions d’euros per a repartir prop de 14 milions de litres d’aigua en 128 explotacions ramaderes de 53 municipis.

Així mateix, ha destacat el Pla Simplifica, que permetrà reduir l’excés de burocràcia en el sector.

Aval científic al consum de cítrics

L’objectiu d’este estudi d’INCLIVA i FUVAMA era avaluar si incloure durant un mes un suplement amb un cítric en una dieta normal completa, era suficient per a modular l’expressió gènica d’un grup de ratolins sans, jóvens i ben alimentats.

Així, els resultats de l’estudi confirmen que el disseny experimental plantejat permet identificar de manera sòlida els canvis en un organisme en incloure taronges o mandarines en la seua dieta, la qual cosa obri noves vies per a millorar la salut humana.

Mazón ha destacat que esta iniciativa és resultat de la col·laboració d’organismes i institucions amb el sector agrari valencià que “estan contribuint a millorar el seu present i garantir el seu futur”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón