Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La secretària autonòmica de Cultura destaca “la qualitat, l’abast i la novetat” de la figura de l’artista d’Onil Eusebio Sempere
- El documental de la Generalitat elogia la figura de l’artista alacantí amb motiu del 101 aniversari del seu naixement
La secretària autonòmica de Cultura, Pilar Tébar, ha assistit a la projecció del documental Geometría. Luz. Movimiento. Los 101 de Sempere en la Casa de la Cultura d’Onil, lloc de naixement de l’artista. El documental repassa els èxits d’un dels artistes espanyols més rellevants del segle XX.
La Generalitat, a través de la Direcció General de Comunicació i Promoció Institucional, ha impulsat este documental sobre la figura d’Eusebio Sempere (Onil, 1923-1985), coincidint amb el 101 aniversari del seu naixement. Per a fer-ho, s’ha plasmat a través d’imatges, obres i fotografies familiars les diferents etapes de la vida i obra de l’artista alacantí.
El treball arreplega els testimoniatges dels qui van conéixer l’artista i han investigat la seua figura i la seua extensa obra, exposada hui en pinacoteques i sales d’exposicions de tot el món. Per a la seua gravació s’ha comptat amb localitzacions d’Onil, Alacant i València, a on Sempere es va formar els seus primers anys, però també de Madrid i París, a on va viure i es va fer un lloc en el panorama artístic de l’època.
Múltiples reconeixements
La secretària autonòmica de Cultura ha recordat “la qualitat, l’abast i la novetat” de les obres de Sempere, que va aconseguir múltiples reconeixements, entre els quals es troben el Premi Príncep d’Astúries de les Arts en 1983 o la Medalla d’Or de les Belles Arts en 1980. A més, ha destacat que Sempere “va ser pioner en l’art abstracte i no figuratiu, no solament a escala nacional també va ser referent mundial de l’art contemporani en serigrafia, pintura i escultura”.
Així mateix, Tébar ha subratllat que les dificultats que Sempere va trobar en els seus inicis per a formar-se en les arts “no li van impedir, en la segona mitat del segle passat, convertir-se en un prolífer artista en tècniques d’abstracció geomètrica i de tendències òptiques i cinètiques”, tal com s’arreplega en el documental presentat a Onil.
El documental, de 45 minuts de duració i produït per ArteQuatre, ha sigut distribuït per a la seua emissió en totes les plataformes audiovisuals, televisions locals i webs per a difondre la figura de l’artista alacantí.
L’acte, presentat per la periodista Rosana Guill, ha comptat també amb la participació de l’alcalde d’Onil, Jaume Berenguer; del regidor de Cultura Rubén Garrido; del director del documental, Víctor Guill, i del guionista, Nando Rico.