Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
Carlos Mazón fa valdre “el producte, l’elaboració i la qualitat” de la nostra gastronomia i la seua capacitat d’obrir-se al món
- Destaca que, amb l’impuls d’administració i institucions, Alacant Gastronòmica es consolida com a fira de referència a escala internacional en el sector gastronòmic
- Afirma que cada any la fira “creix i millora” oferint noves experiències, com la I Edició del Premi Internacional d’Alta Pastisseria Paco Torreblanca
- El cap del Consell assistix a la inauguració de la VI Fira Alacant Gastronòmica
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha fet valdre “el producte, l’elaboració i la qualitat” de la gastronomia de la Comunitat Valenciana i la seua capacitat d’obrir-se al món, durant la inauguració de la VI Fira Alacant Gastronòmica.
El cap del Consell ha destacat que, amb l’impuls de les administracions autonòmiques, provincials i locals, la fira “s’ha consolidat com una referència internacional en el món de la gastronomia” i servix d’exemple per al sector hostaler, agroalimentari i productiu de la Comunitat Valenciana.
Igualment, ha afirmat que cada any Alacant Gastronòmica “creix i millora” oferint noves experiències, com la I Edició del Premi Internacional d’Alta Pastisseria Paco Torreblanca.
Carlos Mazón ha donat la benvinguda al país convidat en esta edició, el Marroc, que es convertix en la primera nació no europea a ser convidada al certamen. Així, ha assenyalat que el país nord-africà “ve a exhibir-se i compartir amb nosaltres eixe sa agermanament que des de la gastronomia ens acosta”.
A la inauguració han assistit la vicepresidenta i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero; el conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; el conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina; la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez; l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.
Alacant Gastronòmica
La VI Fira Alacant Gastronòmica, que se celebra en Fira Alacant del 27 al 30 de setembre, compta amb més de 250 expositors, més de 100 ponències i tallers gastronòmics, així com la presència de més de 120 estreles Michelin i sols Repsol.
Com a novetats d’esta edició destaca la I Edició del Premi Internacional d’Alta Pastisseria Paco Torreblanca al millor pastís de xocolate del món.
També cal recordar el caràcter solidari d’esta edició, en la qual el benefici de les polseres d’accés es destina de manera íntegra a Alacant Gastronòmica Solidària, per a continuar cuinant menús els 365 dies de l’any per a les persones més vulnerables de la província d’Alacant.
Turisme Comunitat Valenciana participa en Alacant Gastronòmica amb un estand de 225 metres quadrats, a on enguany empreses de Creaturisme, tant adherides com col·laboradores, exposaran la seua oferta d’experiències en diversos taulells. A més, disposaran d’un espai de presentacions i degustacions a on s’explicaran al públic les diferents opcions turístiques que oferixen per a gaudir la gastronomia i els productes de la Comunitat Valenciana.
En esta edició, Conhostur estarà present en l’estand de Turisme Comunitat Valenciana distribuint la Guia de GastroAlmuerzos de la Comunitat Valenciana, així com la Guia de l’alta gastronomia de la Comunitat Valenciana.
Galeria d'imatges
Vídeos relacionats
Talls de veu relacionats
President de la Generalitat, Carlos Mazón