Sanitat
Nous especialistes

Més de 170 metges s’incorporen a zones de difícil cobertura gràcies al nou decret de Sanitat

27/09/2024
Més de 170 metges s’incorporen a zones de difícil cobertura gràcies al nou decret de Sanitat
  • Marciano Gómez agraïx que els nous especialistes “aposten pel Sistema Sanitari públic de la Comunitat Valenciana” i destaca “la important repercussió de la nova normativa”
  • Els departaments de Vinaròs, Requena, Elda, Orihuela, Torrevieja, Dénia i Ontinyent han incrementat la seua plantilla
  • El conseller de Sanitat ha assistit a l’acte de benvinguda dels 37 especialistes nous que han triat l’Hospital de Dénia
  • El decret establix per a les places de difícil cobertura mesures incentivadores quant a la retribució, l’estabilitat en l’ocupació i el progrés de la carrera professional

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat que, “gràcies al nou decret de zones de difícil cobertura de la Generalitat, s’han incorporat un total de 172 professionals de diferents especialitats en places considerades de difícil cobertura en departaments de salut del Sistema Sanitari públic de la Comunitat Valenciana, des que es va aprovar al febrer”.

En este sentit, Marciano Gómez ha agraït als nous especialistes que “aposten pel Sistema Sanitari públic de la Comunitat”, i ha destacat “la important repercussió que estan tenint les mesures que arreplega esta nova normativa”.

Tal com ha explicat, des de la Conselleria de Sanitat s’està treballant “intensament per a pal·liar el problema de dèficit de professionals que afecta tot el territori nacional”. “Per això, hem posat en marxa mesures incentivadores, que estan tenint un efecte molt positiu per a atraure talent i fidelitzar els professionals del nostre sistema de salut”, ha afegit.

Per províncies, 18 metges s’incorporen a zones de difícil cobertura de Castelló, 17 especialistes han triat zones de València i 137 d’Alacant. En concret, el Departament de Salut de Vinaròs comptarà enguany amb 18 nous especialistes; a Requena se n’incorporen 10; 7 a l’hospital d’Ontinyent; a Dénia, 37 professionals; 13 a Elda; a Torrevieja, 57, i a Orihuela, 30 especialistes.

Precisament, el conseller de Sanitat s’ha desplaçat a Dénia per a participar en l’acte de benvinguda organitzat per l’hospital per a rebre els nous professionals que s’incorporen a la plantilla estructural del centre hospitalari, i en el qual també s’han entregat els diplomes als especialistes que acaben hui la seua formació en el Departament de Salut. Un acte en el qual ha estat acompanyat pel gerent del Departament de Salut de Dénia, Juan Puig, i la resta de l’equip directiu de l’àrea sanitària.

Durant la seua intervenció, Marciano Gómez ha traslladat el seu agraïment als 37 professionals que han triat este hospital com a destinació laboral i la incorporació dels quals “suposarà un reforç de l’assistència sanitària en una zona com Dénia, que en determinades èpoques durant l’any té una gran afluència de població a causa de l’arribada de turistes”.

En concret, els especialistes que s’incorporen són 3 facultatius d’aparell digestiu, 1 pneumòleg, 4 neuròlegs, 1 hematòleg, 1 radiòleg, 5 psiquiatres, 2 uròlegs, 2 anestesistes, 1 ginecòleg, 1 otorrinolaringòleg, 3 oftalmòlegs, 1 geriatre, 1 reumatòleg, 1 oncòleg, 1 especialista de cirurgia vascular, 1 facultatiu de medicina preventiva, 2 nefròlegs i 6 especialistes en medicina familiar i comunitària. Estos últims formaran part del Servici d’Urgències de l’hospital.

D’esta manera, les noves incorporacions permeten omplir la plantilla estructural de moltes especialitats, com ara Aparell Digestiu, Pneumologia, Neurologia, Hematologia, Anestesiologia i Reanimació, Ginecologia o Nefrologia.

D’altra banda, el conseller ha anunciat que a l’octubre mantindrà una reunió amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per a abordar la construcció del nou centre de salut del municipi, cost que repercutirà en l’empresa concessionària, el contracte de la qual va finalitzar el mes de gener passat.

Mesures incentivadores

El decret llei de mesures extraordinàries, aprovat pel Ple del Consell al febrer, té com a principal objectiu garantir una assistència de qualitat i en igualtat de condicions en qualsevol punt geogràfic de la Comunitat Valenciana. Per a dur-ho a terme, la normativa arreplega una sèrie de mesures orientades a donar solució al problema d’escassetat de professionals i garantir una adequada atenció sanitària als ciutadans.

Segons ha explicat Marciano Gómez, “el que pretenem és millorar les condicions dels professionals i oferir més estabilitat laboral perquè determinades places resulten més atractives i atraure així els millors professionals. D’esta manera, avancem cap a una sanitat d’excel·lència”.

En este sentit, la normativa preveu incentius en les retribucions, així com millores en les condicions laborals o en el progrés de la carrera professional. De fet, per a garantir l’estabilitat i la permanència, el personal seleccionat que s’incorpore a una plaça d’estes característiques romandrà tres anys en el lloc.

Així mateix, quant als processos de selecció, s’han establit incentius en la puntuació, de manera que obtenen més punts per cada mes de servicis prestats en les zones considerades de difícil cobertura. Quant a progressió del grau professional, per cada tres mesos ocupant un lloc de difícil cobertura es reduirà un mes el temps necessari per a progressar en grau.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller Marciano Gómez

Conseller Marciano Gómez

Conseller Marciano Gómez