Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Jóvens empresaris

Susana Camarero defén el pes del sector empresarial valencià com a generador d’ocupació i oportunitats i motor del desenrotllament

27/09/2024
Susana Camarero defén el pes del sector empresarial valencià com a generador d’ocupació i oportunitats i motor del desenrotllament
  • Destaca “l’empenta dels jóvens empresaris que representen la base del futur” i recorda el paper essencial del teixit productiu valencià en el conjunt de l’economia nacional
  • La vicepresidenta i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda ha clausurat la II Convenció Nacional de la Confederació Espanyola d’Associacions de Jóvens Empresaris

La vicepresidenta i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha posat de manifest el pes del sector empresarial en l’economia de la Comunitat Valenciana com a generador de riquesa, ocupació i oportunitats i com a motor per al desenrotllament i la innovació “que transforma la nostra economia i la nostra societat”.

La vicepresidenta ha clausurat la II Convenció Nacional de la Confederació Espanyola d’Associacions de Jóvens Empresaris (CEAJE), a on ha elogiat el caràcter dinàmic de les empreses de la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha traslladat el suport del Consell al sector, i especialment als jóvens empresaris que “amb la seua empenta representen la base del futur de la nostra terra i de la nostra nació”.

En el seu discurs, Camarero s’ha referit al paper essencial del teixit productiu valencià en el conjunt de l’economia nacional, amb sectors com l’automobilístic, el comerç, la ceràmica, el tèxtil, el calcer, el moble, el joguet, l’agroalimentari i el turístic.

Per això, ha assegurat que “cada vegada que fem costat a una empresa i a un mamprenedor estem invertint en el progrés de la nostra societat per la seua contribució al benestar social i a la generació d’oportunitats”.

Activitat empresarial a la Comunitat Valenciana

La vicepresidenta ha detallat algunes de les xifres més importants que descriuen l’activitat empresarial valenciana. Així, ha explicat que, el juliol d’enguany, la Comunitat Valenciana aconseguia les 153.621 empreses, “la qual cosa suposa 573 empreses més que en el mateix mes de l’any anterior”.

Quant al mercat laboral, la Comunitat Valenciana s’ha convertit durant este últim any en la locomotora de l’ocupació nacional, “ja que 1 de cada 4 llocs de treball creats a Espanya en l’últim any es van crear a la Comunitat Valenciana, un 22,9 % dels 426.300 llocs de treball nous”, ha informat.

“Hem creat 97.700 llocs nous, un augment del 4,3 %. Cap altra regió va augmentar tant el nombre d’ocupats i som la regió que més ocupació industrial ha creat, 37.100 en l’últim any”, ha afegit la consellera.  

Sobre la creació d’ocupació femenina, ha destacat que durant l’últim exercici s’han incorporat 60.000 dones al mercat laboral, una de cada quatre de tota Espanya. “El 23,5 % del total nacional d’ocupació femenina es va generar en la nostra terra, consolidant el nostre model d’igualtat, convencent i no imposant”.

Pel que fa als jóvens, ha indicat que, durant l’últim any, la Comunitat Valenciana va sumar 32.300 nous jóvens ocupats d’entre 16 i 24 anys, “la qual cosa suposa un increment de més del 25 %”.

“De fet -ha continuat- cap altra comunitat autònoma suma tants ocupats nous en l’últim any dins d’este tram d’edat”.

A més, ha destacat que “un de cada tres nous jóvens ocupats a Espanya ha aconseguit treball a la Comunitat Valenciana i som, per tant, líders en ocupació juvenil, i també vam batre el rècord d’autònoms el mes de juny passat, amb un total de 374.223”.

Compromís amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans

Estos assoliments responen, segons ha indicat la vicepresidenta, al “compromís d’un govern que presidix Carlos Mazón i que des de fa un any treballa per a millorar la vida dels seus ciutadans i el futur de les empreses”.

En este sentit, ha citat algunes de les mesures activades per la Generalitat, com ara el Pla Simplifica; la reforma fiscal per a garantir també que les rendes mitjanes i baixes de la Comunitat puguen beneficiar-se de més poder adquisitiu; la supressió de l’impost de successions i donacions; la deducció de gastos a rendes d’un màxim de 33.000 euros relacionats amb la salut bucodental, visual o mental, les malalties rares, complexes o cròniques, i la rebaixa del 25 % de l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats als menors de 35 anys.

Finalment, la vicepresidenta ha agraït l’elecció de la Comunitat Valenciana per a la celebració d’esta trobada, “un territori que és líder, pròsper i oferix oportunitats per a la seua ciutadania i per al conjunt del país i, a més, acull un teixit empresarial sòlid”.

Galeria d'imatges