Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Generalitat reafirma a Valladolid l’aposta pels gasos renovables com a peça essencial per a aconseguir la descarbonització
- El director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, participa en el 17é Congrés Internacional de Bioenergia
- Argüelles detalla les línies estratègiques de la Conselleria d’Indústria, emmarcades en el Pla d’acció per a l’impuls del biogàs a la Comunitat Valenciana
La Generalitat Valenciana ha reafirmat l’aposta pels gasos renovables com a peça essencial per a aconseguir la descarbonització, en el Saló del Gas Renovable i el 17é Congrés Internacional de Bioenergia, celebrat a Valladolid, a on el director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, s’ha traslladat per a acompanyar les empreses valencianes participants en el certamen i donar-los suport.
El titular d’Energia de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, ha sigut un dels participants de la taula redona sobre el rol de les administracions en el desenrotllament dels gasos renovables a Espanya, junt amb els seus homòlegs d’Andalusia, Catalunya, Castella-la Manxa i Castella i Lleó, així com representants del Ministeri de Transició Ecològica.
Manuel Argüelles ha posat l’accent en la necessitat i importància de traslladar al conjunt de la societat els “innombrables avantatges” que aporten els gasos renovables des del punt de vista energètic, mediambiental, econòmic i social.
En este sentit, ha explicat que la valorització energètica de llots i residus ramaders i agrícoles “contribuïx a la disminució dels gasos contaminants, ajuda a una gestió sostenible, de manera que afavorix l’economia circular” i pot, en la seua opinió, exercir “un paper molt notable en la creació d’ocupació en zones en risc de despoblament i la revitalització de l’economia en municipis rurals”.
No obstant això, ha assegurat, “és imprescindible” que la integració d’esta mena de plantes es realitze “amb el consens municipal i la màxima cura per a establir la ubicació més idònia i així afavorir la integració social”.
Per al director general, els gasos renovables es posicionen com una “alternativa essencial” en la busca de solucions que impulsen la competitivitat i sostenibilitat de les indústries, “per l’enorme capacitat que tenen per a reduir la dependència dels combustibles fòssils i mitigar l’impacte ambiental”.
Per això, ha afirmat, la Generalitat impulsarà “de manera real i decidida”, i mitjançant la col·laboració publicoprivada, esta classe de bioenergia, gràcies a la qual “no només es reforça la seguretat de proveïment, guanyant en sobirania energètica, sinó que constituïx un vehicle òptim per a la descarbonització de la indústria”.
Pla d’acció per a l’impuls del biogàs a la Comunitat Valenciana
Argüelles ha destacat que la utilització en les empreses de gasos renovables, com el biogàs o el biometà, “és una estratègia intel·ligent des del punt de vista econòmic” i ha posat l’accent en la seua contribució a la transformació del model energètic, per l’enorme diversificació de fonts de subministrament disponibles.
Per això, la Conselleria d’Indústria ha desenrotllat el Pla d’acció per a l’impuls del biogàs a la Comunitat Valenciana, que va ser presentat als agents del sector el mes de juliol passat.
Este pla té com a objectiu reduir la dependència del gas natural, fomentar l’economia circular i crear 6.000 llocs de treball verds; tal com ha explicat el director general, “és el resultat de mesos de treball i de la voluntat política del Consell per impulsar esta font d’energia alternativa al gas per a les indústries i els sectors estratègics de la Comunitat Valenciana”.
L’objectiu amb este pla és “connectar tot l’ecosistema relacionat amb la cadena del biogàs de la Comunitat Valenciana per a estudiar quines mesures legislatives s’han d’implementar per a facilitar el desenrotllament d’esta energia renovable”, ha assenyalat, així com “analitzar els possibles instruments de finançament i la promoció i l’impuls de la I+D en l’àmbit dels gasos renovables”.