Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Cultura impulsa la internacionalització i gestió innovadora del sector de la dansa en Espai LaGranja
- L’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED) presenta un cicle de tallers formatius per a estimular l’activitat professional i empresarial del sector
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació presenta en Espai LaGranja (espai gestionat per l’Institut Valencià de Cultura) un cicle de tallers formatius per a estimular l’activitat professional i empresarial del sector organitzat per l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED).
Este cicle respon a la voluntat de la Conselleria per impulsar la internacionalització i gestió innovadora del sector de la dansa a través d’Espai LaGranja, com a espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment.
El coordinador d’Espai LaGranja, Guillermo Arazo, ha destacat que, a través d’estos tallers, “volem desencadenar processos d’intercanvi que permeten al sector repensar la seua manera de crear, distribuir, produir i provocar la connexió de l’ecosistema de la dansa d’una manera més transversal”.
Així, durant les pròximes setmanes, la programació dissenyada amb AVED comprén dos tallers: ‘Metodologies innovadores de gestió de projectes’ i ‘Internacionalització: experiències i capacitats’, els dos coordinats per Radar Cultura. L’objectiu és fomentar la incorporació de models de mamprenedoria empresarial vinculats amb la innovació en el sector cultural en general, i el de la dansa en particular, equiparant-lo a altres sectors.
En concret, el taller ‘Metodologies innovadores de gestió de projectes’ impartit per Daniel Valtueña (investigador, consultor i analista independent membre de l’equip de Radar Cultura) busca introduir metodologies innovadores de gestió de projectes aplicables al sector de la dansa per a millorar així els seus models de negoci.
Per a això, s’oferirà orientació per a qualsevol projecte, sense que importe la seua envergadura, per a conduir-lo cap a un model de negoci viable per mitjà de les metodologies següents: design thinking, business model canvas, lean startup, waterfall i agile.
Amb estos continguts es busca que els professionals culturals puguen planificar, executar, avaluar i pivotar els seus projectes per a una major sostenibilitat econòmica de les seues iniciatives.
Internacionalització de les companyies de dansa
La internacionalització d’un projecte artístic o cultural és una de les claus per a garantir la seua maduresa i sostenibilitat. Per a acostar-se a este objectiu és convenient entendre adequadament els requisits del sector internacional, realitzar un bon diagnòstic del producte del qual es disposa i proveir-se de ferramentes i plans d’acció.
Per a fer-ho, en el taller ‘Internacionalització: experiències i capacitats’ s’estudiaran les capacitats de captació de requisits prèvia a un treball d’internacionalització, es desenrotllaran les habilitats per a potenciar les capacitats de les persones que vullguen afrontar la internacionalització dels seus projectes amb èxit.
Es partirà de l’experiència i de la pràctica i, per a fer-ho, es comptarà amb Mike Ribalta, responsable de l’Àrea de Professionals de FiraTàrrega des de 2002; Lisa Gilardino, comissària, productora i mànager internacional; i amb Carlos Calvo, mànager i productor creatiu establit a Copenhaguen. Estos professionals compartiran els seus aprenentatges i suggeriments per a endinsar-nos després en una dinàmica situacional que ajude a consolidar els coneixements.