Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Generalitat destina 3,4 milions per a la construcció de dos passos inferiors en la línia 3 de Metrovalencia entre Alboraia i Almàssera

- La directora general d’Infraestructures destaca que “millorarà la comunicació ciclopedestre, s’eliminen barreres a la mobilitat i se solucionen els problemes de seguretat per l’encreuament indegut de les vies del ferrocarril”
La Generalitat destina 3.433.316 milions d’euros per a la construcció de dos passos inferiors en la línia 3 de Metrovalencia entre Alboraia i Almàssera per a “millorar la comunicació ciclopedestre, eliminar les barreres a la mobilitat i, principalment, solucionar els problemes de seguretat per l’encreuament indegut de les vies del ferrocarril”.
En estos termes s’ha pronunciat la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, qui ha afegit que, a més d’estos passos inferiors, “es projecta una nova passarel·la per als vianants adossada al pont ferroviari i la construcció de trams de sendes ciclopedestres per a connectar amb els camins existents”.
Martínez Ruzafa assegura que “les obres avancen segons el que es preveu i ja s’han completat els treballs inicials, com la reposició de séquies i la protecció d’un col·lector”. Els treballs se centren actualment en l’execució de les excavacions. Per a això s’han executat pantalles de pilots, que és una estructura que s’empra “per a contindre a on el terreny és molt bla, amb poca cohesió, amb perill d’enfonsament o que presenta un nivell freàtic alt”.
En esta línia, la directora general ha estimat que, “durant esta tardor, s’espera arribar a les fites més significatives de l’obra, com és la instal·lació de la passarel·la per als vianants i el clavament dels marcs dels passos inferiors”.
De fet, esta primera setmana d’octubre s’ha finalitzat el clavament del pas inferior en el costat d’Alboraia, i es treballa en l’execució de les estructures, passos inferiors i passarel·la.
El clavament d’un pas inferior mitjançant espenta és un mètode que permet construir l’estructura prop de la seua ubicació final i després traslladar-la al seu lloc definitiu. Este procés minimitza l’impacte en les vies i, per tant, en el trànsit ferroviari: així “no s’interromp el trànsit durant la construcció d’estos passos a distint nivell”, ha explicat Martínez Ruzafa.
També és important destacar que, durant tot el procés de construcció, es monitora constantment l’estabilitat de les vies i els suports per a assegurar-se que no hi haja desplaçaments o deformacions. “La velocitat dels trens es limita a 30 quilòmetres per hora en la zona a on es facen els treballs. A més, hi ha una coordinació constant amb els equips i el lloc de comandament d’FGV”, ha conclòs la directora general.