Visor detalle nota de prensa

Sanitat

El Consell aprova el conveni entre quatre fundacions d’investigació i la UV per a desenrotllar la VIII edició ‘De major vull ser com…’

22/10/2024
  • Les fundacions d’investigació de la Comunitat Valenciana implicades són Fisabio, Incliva, Isabial i Fundació HGUV
  • Es desenrotlla un concurs de vídeos dirigit a estudiants d’ESO, Batxillerat i FP

 

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre quatre fundacions d’investigació de la Comunitat Valenciana i la Universitat de València-Estudi General (UV) per a desenrotllar la VIII edició del concurs ‘De major vull ser com…’.

Les entitats científiques implicades són les següents: Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), Institut d’Investigació de l’Hospital Clínic de València (Incliva), Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (Isabial) i Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València (FIHGUV).

L’import global amb el qual contribuïxen les entitats participants per a dur a terme l’organització i gestió del concurs és de 25.000 euros, amb una participació d’un 26,8% de Fisabio, un 20,4% de l’Incliva i un 17,6% tant d’Isabial com de la Fundació d’Investigació de l’HGUV i la UV. En el cas del centre universitari, la seua aportació es destinarà exclusivament a gastos d’organització i gestió del concurs.

L’objectiu general d’este acord és potenciar activitats conjuntes de divulgació, comunicació i promoció de la investigació, desenrotllament i innovació.

Per part de la Conselleria de Sanitat s’impulsa esta acció per a promoure la vocació científica, amb especial atenció en la visibilització del talent femení en este àmbit.

Concurs per a estudiants d’ESO, Batxillerat i FP

El certamen ‘De major vull ser com…’ es dirigix a estudiants d’Ensenyança Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de promoure i premiar els vídeos, realitzats per les generacions de jóvens que identifiquen referents femenins en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores, així com que reconeguen els impactes que les actituds discriminatòries han produït en el desenrotllament professional d’estes dones.

El concurs consta de huit premis, en quatre modalitats distintes, a raó de dos categories cada una. Les modalitats corresponen al millor guió, a la millor producció, al vídeo més innovador en la selecció del personatge i al millor vídeo reconegut pel públic.