Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Generalitat triplicarà els recursos canalitzats per a empreses innovadores gràcies al nou fons de capital de risc sostenible
- Els 50 milions que es mobilitzaran a través del fons ‘Capital de risc per al desenrotllament sostenible’, se sumen els 30 milions de les dos línies que l’IVF ja oferix a empreses de creació recent i base innovadora
- El nou instrument, cofinançat amb fons FEDER 2021-2027, està enfocat a microempreses i pimes amb seu social a la Comunitat Valenciana amb projectes innovadors d’alt potencial de creixement i internacionalització
- La consellera d’Hisenda destaca en la inauguració de València Digital Summit que els 80 milions que la Generalitat canalitzarà en total mitjançant estos tres instruments “fomenten i enfortixen l’ecosistema mamprenedor en la Comunitat Valenciana”
El nou fons ‘Capital de risc per al creixement sostenible’, dirigit a microempreses i pimes amb projectes innovadors d’alt potencial de creixement i internacionalització, permetrà a la Generalitat triplicar el total de recursos canalitzats per a donar suport a les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana.
Així ho ha anunciat la Consellera d’Hisenda, Ruth Merino, en la conferència inaugural ‘València Fòrum’ del Valencia Digital Summit (VDS) a on ha detallat que este nou instrument de l’Institut Valencià de Finances (IVF) mobilitzarà 50 milions d’euros entre recursos del programa FEDER 2021-2027 i capital privat aportat per les gestores que participaran en la seua gestió.
Este nou mecanisme, unit a les dos línies de 30 milions específicament reservades a empreses de recent creació i base innovadora de les quals ja disposa l’IVF, “permeten a la Generalitat pràcticament triplicar el total de recursos destinats a l’impuls de l’ecosistema mamprenedor i innovador de la Comunitat Valenciana entre recursos procedents de l’actual programa FEDER i capital privat”.
La consellera d’Hisenda s’ha pronunciat en estos termes en l’obertura de la sèptima edició de Valencia Digital Summit (VDS), l’esdeveniment tecnològic internacional organitzat per Startup Valencia, en el qual se citen les principals startups i inversors nacionals i estrangers per a abordar els temes més disruptius en el món de la tecnologia i els negocis.
En eixe fòrum, Ruth Merino ha recordat que l’IVF ha rebut 17 ofertes amb un import total sol·licitat de 52 milions d’euros per part de gestores interessades a participar en la distribució d’estos recursos a través del nou instrument de l’IVF, que després d’estudiar la documentació presentada formalitzarà l’encàrrec en les pròximes setmanes a les gestores que complisquen els requisits per a ser adjudicatàries de fons.
D’altra banda, l’IVF ha concedit un total de 24 préstecs a empreses innovadores de la Comunitat Valenciana a través de les seues línies de préstecs participatius en coinversió i de préstecs subordinats per un import conjunt de 6 milions d’euros i manté en estudi altres dotze sol·licituds de finançament per a acollir-se a estos productes financers, per un import sol·licitat conjunt de 3 milions d’euros.
En concret, durant els set mesos que porten en vigor, l’IVF ha formalitzat un total de 20 operacions de la línia préstecs participatius en coinversió per un import conjunt de més de 3,4 milions, la qual cosa equival al 38 % dels 9 milions d’euros amb els quals està dotada esta línia.
A estes se sumen altres quatre operacions aprovades a través de la línia de préstecs subordinats, dotada en total amb 21 milions. En este cas, l’import del finançament concedit fins al moment és de 2,6 milions.
Segons la consellera d’Hisenda, els 30 milions d’euros procedents del programa FEDER 2021-2027 que l’IVF destina en total a estes dos línies evidencien el compromís de la Generalitat per “fomentar i enfortir l’ecosistema mamprenedor a la Comunitat Valenciana”.
A més de la consellera d’Hisenda, en esta sessió inaugural han participat també l’alcaldessa de València, María José Catalá; la presidenta d’EDEM Escuela de Empresarios, Hortensia Roig; el CEO de Startup Valencia, Nacho Mas, i el president de Startup Valencia, Juan Luis Hortelano.
Així mateix, Ruth Merino ha reivindicat durant la seua intervenció l’aposta de la Generalitat “per consolidar un nou model econòmic sostingut en la innovació i la digitalització”, i ha exposat com a avantatge per a aconseguir este repte que la ciutat de València “és ja un districte innovador, un hub tecnològic clau, i que la mamprenedoria en la Comunitat està creixent exponencialment”.
“Tenim el focus posat en les startups amb un fort component tecnològic i digital perquè sabem que són les que poden aportar un valor afegit al nostre sistema productiu”, ha apuntat Ruth Merino, qui ha afegit que este Consell pretén “generar una xarxa de seguretat perquè les inversions no solament s’originen, sinó també s’assenten, creixen i s’internacionalitzen des del nostre territori”.
Més de 12.000 assistents
Amb el lema ‘Abraçar l’evolució: invertir en els líders del demà’, la sèptima edició de VDS espera reunir els dies 23 i 24 d’octubre en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València més de 12.000 assistents de 100 països i 25.000 en línia, més de 600 ponents de reconegut prestigi, més de 700 inversors nacionals i internacionals i 2.500 startups, i es preveu que el seu impacte econòmic supere els 12 milions d’euros.
Valencia Digital Summit pretén mostrar solucions disruptives del millor talent innovador i crear oportunitats de negoci, amb la finalitat de fomentar connexions entre actors clau, impulsant així l’ecosistema de tecnologia i innovació. Així, durant la celebració d’este esdeveniment tecnològic s’examinarà com l’actual revolució tecnològica està impactant positivament la societat.
Durant una setmana, València es convertirà una vegada més en l’epicentre mundial de la innovació tecnològica i la VDS proporcionarà connexions, ferramentes, coneixements i accés a les innovacions que estan transformant el futur.
Cal destacar que l’esdeveniment compta amb la col·laboració del Consell, que destina una subvenció directa de 450.000 euros a l’Associació Valenciana de Startups per a la celebració de la sèptima edició d’este certamen tecnològic.
A través d’este suport econòmic, la Generalitat pretén contribuir a la dinamització de l’economia valenciana i, en concret, a continuar impulsant la mamprenedoria a la Comunitat Valenciana.
Així, segons l’Observatori Startup de la Comunitat Valenciana, s’experimenta un creixement del nombre d’empreses emergents del 15,45 % en comparació amb 2023, per a un total de 1.517 startups que han generat més de 20.000 ocupacions.
Presència de l’IVF
Així mateix, l’Institut Valencià de Finances (IVF) estarà present en esta edició del VDS a on disposarà d’un estand en la zona expositiva des del qual informarà dels diferents productes financers que posa al servici de les startups de la Comunitat Valenciana, i que compten amb recursos del programa FEDER 2021-2027.
A més, l’IVF ha organitzat per a este dimecres a les 16:00 hores el panell ‘IVF, suport públic a la mamprenedoria i la innovació’ en el qual participen el director general d’este organisme, Enrique Montes, i el cofundador i CFO d’Arkadia Space, Sergio Soler, qui, a més d’exposar el projecte que desenrotlla esta companyia, contarà la seua experiència com a beneficiaris del suport financer de l’IVF.