Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Ruth Merino assenyala la importància de l’estudi de la política social i econòmica com a base per a prendre millors decisions de govern
- La responsable de les finances confia que la nova càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat de la Universitat de València millore l’estratègia i l’actuació de les àrees competencials autonòmiques
- José Antonio Rovira destaca que esta col·laboració “ens permet aconseguir millors quotes de benestar social, econòmic i laboral”
- Els consellers d’Hisenda i Educació participen en la clausura de la trobada ‘Noves tendències de la política econòmica valenciana’
La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha destacat el convenciment que hi ha en la Generalitat sobre la importància del coneixement i l’estudi de la política social i econòmica com a elements essencials en la planificació i la presa de millors decisions de govern.
Ruth Merino ha fet estes declaracions durant la seua intervenció en la clausura de la trobada ‘Noves tendències de la política econòmica valenciana’, organitzada pel Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia de la Universitat de València amb motiu de la presentació de la nova càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana.
La consellera ha assenyalat que l’Administració “ha de garantir les condicions òptimes i el marc idoni que afavorisca, sense intervindre, el desenrotllament econòmic i social”. Per això, ha assenyalat que la càtedra que es presenta hui “jugarà per al Consell de Carlos Mazón un paper molt important, perquè esperem que ens permeta millorar l’estratègia i l’actuació de totes les nostres àrees competencials mitjançant un perfeccionament en la presa de decisions i una anàlisi reflexiva de les polítiques públiques”.
Juntament amb la consellera també ha participat el conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; el degà de la Facultat d’Economia, Francisco Muñoz, i el director de la càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana, Antonio Sánchez.
José Antonio Rovira ha destacat en la seua intervenció que esta càtedra es transforma “en un motor de coneixement, innovació i acció. Serà un espai de reflexió i d’execució, i, per tant, un lloc en el qual el món acadèmic, social i polític convergiran per a contribuir a una gestió pública més eficient, transparent i ajustada a les demandes de la nostra societat”.
Així mateix, Rovira ha indicat que, “a través d’esta col·laboració, s’han d’establir les bases d’una societat que ens permeta aconseguir millors quotes de benestar social, econòmic i laboral per a continuar en la senda de generar confiança a la Comunitat Valenciana”.
En este sentit, el conseller d’Educació ha assenyalat que esta confiança és fonamental i ha permés millorar les xifres d’ocupació a la Comunitat Valenciana. “Així, podem dir que des de l’inici d’esta legislatura una de cada quatre ocupacions del sector industrial a Espanya s’ha creat a la Comunitat Valenciana. També liderem la creació d’ocupació entre els jóvens, una de cada quatre ocupacions juvenils es crea en la nostra Comunitat”.
Presentació de la càtedra
Durant la celebració d’esta trobada, s’ha dut a terme la presentació de la càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana per part del seu director i professor del Departament d’Economia Aplicada, Antonio Sánchez, i del vicerector d’Economia i Infraestructures de la Universitat de València, Justo Herrera.
Ruth Merino ha expressat el desig que esta càtedra “siga impulsora d’un diàleg permanent entre tots els actors que contribuïxen al creixement i al benestar social”.
“Aspirem a una administració amable amb les inversions, dialogant amb els agents socials, col·laboradora amb el món acadèmic, promotora de la investigació, facilitadora d’aliances, impulsora de la transferència tecnològica, de la innovació i de l’excel·lència. En definitiva, útil per als ciutadans i garant del seu benestar”, ha apuntat la responsable d’Hisenda.
La càtedra ha sigut creada enguany i compta amb la col·laboració de Presidència de la Generalitat, que aporta 100.000 euros per a sufragar els gastos de funcionament i la realització de diverses activitats durant 2024.
L’objectiu de la càtedra és la realització de programes d’investigació, formatius, culturals i de reflexió orientats a millorar el coneixement i afavorir l’anàlisi de les polítiques públiques econòmiques i socials.
Les principals tasques de la càtedra de Política Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana consistiran a dur a terme accions i activitats relacionades amb la investigació, promoció i difusió d’accions que contribuïsquen al dinamisme de la política econòmica i social de la Comunitat.
En este sentit, la càtedra pretén fer col·laborar el món acadèmic amb el social i el polític, i d’esta manera es transforma en un focus de transferència i mobilització social de coneixements.
Així mateix, les activitats que comprenen la càtedra pretenen contribuir en la millora de l’acció de govern mitjançant un perfeccionament en la presa de decisions per part de les institucions de la Generalitat.
Així, a través d’esta càtedra està previst que es duguen a terme diverses iniciatives com activitats d’investigació sobre polítiques econòmiques i socials; organització de seminaris i jornades; constitució de fòrums de discussió amb agents socials; realització d’estudis i informes tecnopolítics, així com la promoció de publicacions i premis per a projectes i treballs de fi de màster.