Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Miguel Barrachina: “‘Gastrònoma’ és l’aparador perfecte per a mostrar el que som capaços de produir en la nostra terra i el nostre mar”
- ‘Escenari Conselleria d’Agricultura” serà un espai per a promocionar i donar a conéixer els productes de qualitat diferenciada i ecològics de la Comunitat Valenciana
- La conselleria d’Agricultura patrocina amb 150.000 euros esta fira gastronòmica que se celebra en Fira València del 10 al 12 de novembre
El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, ha assegurat que la Fira Gastronòmica del Mediterrani Gastrónoma “és l’aparador perfecte per a mostrar el que som capaços de cultivar i produir de la nostra terra i el nostre mar; així com realçar els professionals excel·lents que fan dels nostres productes una senya d’identitat que ens posiciona internacionalment”.
Barrachina ha fet estes declaracions durant l’acte de presentació de la fira Gastrónoma 2024, que se celebrarà en Fira València del 10 al 12 de novembre.
El conseller ha ressaltat que “la Comunitat Valenciana és un autèntic tresor culinari que cal mostrar fora de les nostres fronteres”. “Oferim una gran varietat de sabors que reflectixen la història i el que som com a poble”, ha assegurat.
Gastrónoma, que complix en esta edició el seu 10 aniversari, és per excel·lència una fira dirigida als professionals del sector HORECA i comerç especialitzat, principalment pel conjunt d’activitats formatives i informatives, taules redones, xarrades sobre temes concrets, així com demostracions dutes a terme per grans experts del sector.
L’edició comptarà enguany amb un total de 272 expositors, 234 ponents del més alt nivell, 16 espais diferents per a desenrotllar activitats de showcooking, demostracions en viu, tasts, o concursos com el del Campionat del Millor Artesà Xocolater d’Espanya.
En el marc de les activitats programades en la fira, en ‘Escenari Conselleria d’Agricultura’ es duran a terme una sèrie d’activitats amb la finalitat de donar a conéixer els productes de qualitat diferenciada i ecològics de la Comunitat Valenciana a través de ponències, xarrades o tastos, de la mà de professionals de gran nivell.
Miguel Barrachina ha recordat que la Conselleria d’Agricultura ha col·laborat amb 150.000 euros en Gastrònoma “amb la finalitat d’ajudar a promocionar l’enorme potencial que té la Comunitat Valenciana en matèria de producció agroalimentària, xefs i establiments vinculats amb la nostra hostaleria”.
“Apostar per nous productes i per la nostra cuina és generar ocupació i riquesa a la Comunitat Valenciana, ja que el 25 % dels turistes que visiten la nostra comunitat ho fan atrets per la seua oferta gastronòmica”, ha apuntat Barrachina.