Vicepresidència primera i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda

El Consell aprova convenis amb les universitats públiques per a fomentar la investigació en servicis socials de la Comunitat Valenciana

26/11/2024
  • Es finançaran activitats desenrotllades a través dels laboratoris de servicis socials de les universitats
  • La Generalitat destinarà 40.000 euros a cada universitat pública valenciana

El Consell ha aprovat els convenis de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, i la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València per a fomentar la investigació en servicis socials de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant estos convenis es concedixen subvencions per a finançar les activitats d’investigació en servicis socials que desenrotllen els laboratoris de servicis socials de la Comunitat Valenciana radicats en cada universitat pública valenciana.

Es tracta d’accions d’investigació, formació, avaluació i gestió de la qualitat en servicis socials, per a les quals la Generalitat destinarà un total de 200.000 euros, distribuïts entre les cinc universitats públiques, a raó de 40.000 euros per universitat.

Les línies estratègiques i les activitats dels projectes d’investigació dels laboratoris se centren, en el cas de la Universitat d’Alacant, en l’estudi de l’organització dels servicis socials cap a la inclusió social i en la participació de les persones usuàries en els servicis socials.

Per la seua part, la Universitat Jaume I treballa en aspectes com la intervenció dels servicis socials en el desenrotllament territorial i la vulnerabilitat mitjançant l’anàlisi integrada de la línia de base dels servicis socials en l’àmbit rural. També investigarà sobre la tecnologia i intel·ligència artificial aplicada als servicis socials d’atenció primària i secundària, així com sobre l’impacte, avaluació, qualitat de l’atenció a grups vulnerables i ocupabilitat.

Els projectes de la Universitat Miguel Hernández van dirigits a l’estudi d’enquestes i resultats de les dades estructurades sobre diferents servicis socials i a l’elaboració d’informes tècnics.

Respecte a la Universitat Politècnica de València, les línies d’investigació es basen en la promoció de l’exercici físic en persones amb deterioració cognitiva i en la creació d’un assistent virtual de veu suportat per intel·ligència artificial per a fer front a la soledat no desitjada, així com en l’accessibilitat de l’entorn físic.

La Universitat de València impulsa la coordinació i la participació en servicis socials amb bones pràctiques sectorials i intersectorials (coordinació sociosanitària), així com projectes sobre mindfulness i altres pràctiques per a professionals de servicis socials.