Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell col·labora amb els instituts tecnològics per a finançar projectes d’innovació en col·laboració amb empreses

26/11/2024
  • Cada un dels nou acords de col·laboració estarà dotat amb 270.000 euros i finançarà iniciatives d’I+D+i alineades amb l’Estratègia S3

El Consell ha aprovat convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i nou instituts tecnològics per a finançar el desenrotllament durant este exercici de projectes d’innovació en col·laboració amb empreses, en el marc de l’Estratègia d’especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana, S3.

A través d’estos nou convenis, el Govern Valencià dona suport a la labor que desenrotllen els centres integrats en la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) per a avançar en la transformació del model productiu i afrontar amb més garanties els reptes de futur.

En concret, s’ha autoritzat la subscripció d’acords de col·laboració amb els centres especialitzats en agroalimentació, biomecànica, ceràmica, embalatge i logística, energia, informàtica, joguet, plàstics i tèxtil. Cada un d’estos estarà dotat individualment amb 270.000 euros i subjecte a l’execució d’un projecte d’I+D+i en col·laboració amb empreses.

Estos acords se sumen als dos que ja s’han aprovat amb anterioritat amb Aidimme i Inescop, dins d’esta mateixa línia de finançament, que ascendix en total a 2,97 milions d’euros.

El centre tecnològic Ainia investigarà així l’obtenció d’ingredients proteics i altres fraccions d’interés mitjançant l’aplicació de tècniques de classificació per aire i d’estratègies de funcionalització, mentres que l’Institut de Biomecànica de València (IBV) desenrotllarà una nova generació d’avatars d’alta qualitat per a usar-los en realitat estesa.

La busca de solucions per a la rehabilitació d’envolupants d’edificis més eficients és el projecte en el qual treballarà l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC). El seu homòleg Itene centrarà l’acció en el desenrotllament de processos biotecnològics per a obtindre àcids hialurònics microbians, probiòtics, post biòtics i extractes vegetals d’interés industrial.

Des de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE) s’apostarà, al seu torn, per impulsar l’aprofitament energètic del gas generat pels residus de la indústria tèxtil, mentres que la posada en marxa d’un espai de dades per a la indústria de la Comunitat Valenciana serà l’objectiu de l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI).

Per la seua banda, el centre de referència de la indústria plàstica, Aimplas, explorarà nous tractaments de plàstics amb la finalitat d’obtindre materials d’alt valor per a aplicacions industrials avançades. Per a millorar la transparència, seguretat i eficiència en l’administració de les dades de productes, l’Institut Tecnològic de Producte Infantil, Joguet i Oci, AIJU, desenrotllarà un passaport digital de producte que garantirà la seua autenticitat i integritat en tota la cadena de subministrament.

La implementació i validació de nous processos sostenibles i escalables a escala industrial per als sectors tèxtil i cosmètic és el projecte que impulsarà el centre tecnològic Aitex per a reduir l’impacte ambiental en les dos indústries.