Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La Generalitat col·laborarà en la promoció turística d’Alacant com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2025
- La Federació Espanyola de Periodistes de Turisme i Hostaleria d’Espanya ha anunciat que Alacant serà la capital de la gastronomia d’Espanya durant l’any 2025
- El secretari autonòmic de Turisme felicita l’Ajuntament d’Alacant per la “gran labor que ha fet al llarg d’enguany per a mostrar la riquesa dels productes i la gastronomia local”
El secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, ha felicitat Alacant per ser la ciutat triada com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2025, i ha destacat que des de la Generalitat “continuarem col·laborant per a la promoció turística i gastronòmica d’Alacant durant l’any que ve”.
Així s’ha pronunciat José Manuel Camarero després de conéixer la decisió de la Federació Espanyola de Periodistes de Turisme i Hostaleria d’Espanya, els quals han anunciat este dimarts que Alacant ostentarà la pròxima capitalitat espanyola de la gastronomia durant l’any 2025, i rellevarà la ciutat d’Oviedo.
Camarero ha volgut destacar la “gran labor que ha fet l’Ajuntament d’Alacant al llarg d’enguany per a mostrar la riquesa dels productes i la gastronomia local”, i ha recordat que “des de Turisme Comunitat Valenciana els hem estat acompanyant en la promoció turística per a aconseguir que esta destinació gastronòmica s’imposara a la resta de competidors en un intens procés de selecció”.
A més, ha confirmat que des de la Generalitat “col·laborarem en les accions que l’Ajuntament d’Alacant té previst dur a terme al llarg de tot 2025 per a fer valdre la gastronomia local, el producte i el turisme gastronòmic, no només per a la destinació Alacant sinó per a tota la Comunitat Valenciana” i, en este sentit, ha remarcat “el paper important que té la gastronomia com a element per a dinamitzar, diversificar i elevar el nostre posicionament turístic”.
El títol de Capital Espanyola de la Gastronomia va ser creat en el 2012, amb la finalitat d’afavorir el turisme a través de la cuina, i l’organitza la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme, en col·laboració amb l’associació Hostelería de España.